Pastinaagikotletid

Pastinaagikotlettide kõrvale sobib kodujuustu-hapukoore-petersellikaste.

Kogus
kahele-kolmele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 suurem pastinaak

2 kartulit

1 muna

maitse järgi soola

praadimiseks õli

Serveerimiseks:

kodujuustu

hapukoort

hakitud peterselli

Valmistamine

Koori ja riivi pastinaak ja kartulid, sga kausis muna ja soolaga. 

Kuumuta pannil õli, tõsta supilusikaga väikeseid kartuli-pastinaagikuhjakesi pannile. Suru kuhjakesed spaatliga lamedaks ning prae tasasel tulel mõlemalt poolt kuldpruuniks. 

Lisa pannitäite vahel vastavalt vajadusele pannile õli. 

Serveeri näiteks ürdi-kodujuustukastmega. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Nipitiri
postitatud 19.09.2008 10:47

Kuna plaanisin neid seekord põhisöögiks, mitte lisandiks kala/liha juurde, siis tegin üüratu koguse ja praadimise lõpus hakkas meenuma, miks ma sagedamini kotlette ei tee (viimased laarid päris kotlette olengi ahjus küpsetanud). Kotletid tulid väga head, pastinaagi magusus ei hakanud domineerima ja ei seganud neid sööjaid, kes tavaliselt pastinaagist vaimustuses pole. Kõrvale pakkusin hapukoorega segatud rohelist sibulat.

Vike
postitatud 09.06.2011 14:07

Väga mõnusad. Meie baby led weaning lapsele tegin oma portsu ilma soolata.

Pille
postitatud 29.02.2016 16:08

Vike tegi sellise pildi:

Mir-Kar
postitatud 05.03.2012 21:18

lisasin sulatatud juustu ja tulid ka head, tänud retsepti eest!

Maria
postitatud 30.04.2012 13:34

Väga väga head kotletid!

Sinikka
postitatud 10.04.2021 18:13

Sobib valmistada ka ainult kartulitega. Segasin riivitud kartulid, muna ja soola ning lasin seista. Enne praadima hakkamist nõrutasin üleliigse vedeliku sõelal.