1 suurem pastinaak
2 kartulit
1 muna
maitse järgi soola
praadimiseks õli
Serveerimiseks:hapukoort
hakitud peterselli
Koori ja riivi pastinaak ja kartulid, sga kausis muna ja soolaga.
Kuumuta pannil õli, tõsta supilusikaga väikeseid kartuli-pastinaagikuhjakesi pannile. Suru kuhjakesed spaatliga lamedaks ning prae tasasel tulel mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Lisa pannitäite vahel vastavalt vajadusele pannile õli.
Serveeri näiteks ürdi-kodujuustukastmega.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kuna plaanisin neid seekord põhisöögiks, mitte lisandiks kala/liha juurde, siis tegin üüratu koguse ja praadimise lõpus hakkas meenuma, miks ma sagedamini kotlette ei tee (viimased laarid päris kotlette olengi ahjus küpsetanud). Kotletid tulid väga head, pastinaagi magusus ei hakanud domineerima ja ei seganud neid sööjaid, kes tavaliselt pastinaagist vaimustuses pole. Kõrvale pakkusin hapukoorega segatud rohelist sibulat.
Väga mõnusad. Meie baby led weaning lapsele tegin oma portsu ilma soolata.
lisasin sulatatud juustu ja tulid ka head, tänud retsepti eest!
Väga väga head kotletid!
Sobib valmistada ka ainult kartulitega. Segasin riivitud kartulid, muna ja soola ning lasin seista. Enne praadima hakkamist nõrutasin üleliigse vedeliku sõelal.
Pastinaagikotletid
Pastinaagikotlettide kõrvale sobib kodujuustu-hapukoore-petersellikaste.