Lõhesupp riisiga

Tavapärase kartuli asemel on sellele supile lisatud hoopis riisi. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 l kalapuljongit

0.5 tl rohelise pipra teri

1.5 dl pikateralist riisi

400 g külmutatud aedvilju (nt vokisegu)

2 hakitud küüslauguküünt

400 g kuubikuteks lõigatud lõhefileed

6 sl hakitud värsket tilli

Valmistamine

Kuumuta potis kalapuljong, lisa pipraterad. Kui supileem keeb, siis lisa riis, külmutatud köögivili ja küüslauk. Keeda umbes 15 minutit, kuni köögiviljad ja riis on küpsed. 

Lisa lõhekuubikud, kuumuta 5 minutit. Lisa till. Serveeri leivaga.

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis oli puljong tehtud 1 l veest ja 2 kalapuljongikuubikust. Alati võid kalapuljongi ka ise keeta - retsepti leiad siit.

Loe veel:

Mugandatud Soome ajakirjast MAKU, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 09.01.2018 08:55

Meie pere lemmik kalasupp on alati riisiga. Külmutatud aedviljad teevad selle valmistamise veel eriti lihtsaks.

Lilli Pella
postitatud 26.01.2018 22:16

Paar päeva tagasi tegin ka, no oli hea ja maitsev.

Tarmo
postitatud 19.04.2018 21:07

Mul jääb puljongi koha pealt alati selgusetuks,kas kasutatakse ise tehtud või kuubikuid.

Pille
postitatud 01.05.2018 22:10

Tarmo, eriti usin kokk keedab ise, veidi laisemad ostavad poest valmis kalapuljongi või teevad selle hoolikalt valitud kalapuljongiekstraktist või -pulbrist või -kuubikust.

Hille T.
postitatud 04.04.2023 16:01

Alati väga hea.