1 l kalapuljongit
0.5 tl rohelise pipra teri
1.5 dl pikateralist riisi
400 g külmutatud aedvilju (nt Härmavili vokisegu)
2 hakitud küüslauguküünt
400 g kuubikuteks lõigatud lõhefileed
6 sl hakitud värsket tilli
Kuumuta potis kalapuljong, lisa pipraterad. Kui supileem keeb, siis lisa riis, külmutatud köögivili ja küüslauk. Keeda umbes 15 minutit, kuni köögiviljad ja riis on küpsed.
Lisa lõhekuubikud, kuumuta 5 minutit. Lisa till. Serveeri leivaga.
Mugandatud Soome ajakirjast MAKU, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Meie pere lemmik kalasupp on alati riisiga. Külmutatud aedviljad teevad selle valmistamise veel eriti lihtsaks.
Paar päeva tagasi tegin ka, no oli hea ja maitsev.
Mul jääb puljongi koha pealt alati selgusetuks,kas kasutatakse ise tehtud või kuubikuid.
Tarmo, eriti usin kokk keedab ise, veidi laisemad ostavad poest valmis kalapuljongi või teevad selle hoolikalt valitud kalapuljongiekstraktist või -pulbrist või -kuubikust.
Alati väga hea.
Lõhesupp riisiga
Tavapärase kartuli asemel on sellele supile lisatud hoopis riisi.