Valmista muretainas (haki külm või ja jahu puruseks, siis lisa vesi ja sõtku ühtlaseks) ja vooderda sellega 25-26 cm läbimõõduga pirukavorm. Aseta külma seisma umbes 30 minutiks. Torgi põhjale kahvliga augud sisse ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni põhi on kergelt kuldne.
Valmista samal ajal täidis. Selleks sega kausis kodujuust, munakollased, suhkur, jahu, apelsinimahl ja riivitud koor. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, sega kodujuustusegu hulka.
Vala täidis eelküpsetatud pirukapõhjale. Küpseta veel umbes 30-35 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.
Lase täielikult jahtuda.
IDEE: täida täidisega kuus kuni kaheksa väikest ramekin-vormi ning küpseta ahjus lihtsaid vormiroogi. Täidisel on piisavalt tekstuuri, et selline magusroog n-ö 'välja kanda'.
Tegin. Tuli välja täpselt selline nagu pildid.
Kuid minujaoks liiga magus-lääge. Järgmine kord proovin apelsini asemel midagi muud:)
Muidu väga lihtn ekook:)
Minu kook on praegu ahjus, tegin väikesi täiendusi, saab sis näha, kuidas tulemus on.
Ma olen pannud kohupiimakookide juures kaht asja. Esiteks, nad on olulised paremad peale mõningast külmkapist seismist. Ning teiseks seda, et läilasuse võitmiseks tuleb kasutada sidrunit, nii mahla kui koort.
Väga lihtne valmistada, õhuline ja pehme :)
Muutsin retsepti veidi- suhkrut panin vähem (0.75dl) , apelsini magususele vastukaaluks lisasin sidrunit ja lõpuks panin mõned rosinad ja india pähklid täidisele.. maitses väga hästi, nii oma perele kui külalisele..
tegin seda esimest korda ja oli väike eelarvamus.. et kas kodujuustust saab ikka õhulise koogi.. aga tulemus tõesti mõnus :)
Apelsini-kodujuustukook
Vähemagus apelsinikook ühest vanast rootsi ajakirjast, mille täidises ei ole mitte kohupiim, vaid hoopis teraline kodujuust. Põneva tekstuuriga kook!!