Krehvtised marineeritud oliivid

Nendele oliividele annab teravust (harissa) tšillikaste, lisaks on marinaadisegus tsitruselisi ja küüslauku.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

350 g pestud musti ja rohelisi oliive

1 tl tšillikastet või harissa pastat

4 sl sidrunimahla

225 g külmpressitud oliiviõli

1 apelsini peenelt riivitud koor

2 hakitud küüslauguküünt

Valmistamine

Pane kõik ained kaussi ja sega hoolega. Jaota steriliseeritud klaaspurkidesse või jäta kaussi ja kata toidukilega.

Hoia enne serveerimist 4 päeva kuni 2 nädalat (kauem ei saa, sest küüslauk muutub kibedaks).

Enne serveerimist nõruta oliividelt õli.

Loe veel:

BBC retsept (Fiery Marinated Olives). Pildi tegi TRIINPVR.

LISA KOMMENTAAR