Nendele oliividele annab teravust (harissa) tšillikaste, lisaks on marinaadisegus tsitruselisi ja küüslauku.
350 g pestud musti ja rohelisi oliive
1 tl tšillikastet või harissa pastat
4 sl sidrunimahla
225 g külmpressitud oliiviõli
1 apelsini peenelt riivitud koor
2 hakitud küüslauguküünt
Pane kõik ained kaussi ja sega hoolega. Jaota steriliseeritud klaaspurkidesse või jäta kaussi ja kata toidukilega.
Hoia enne serveerimist 4 päeva kuni 2 nädalat (kauem ei saa, sest küüslauk muutub kibedaks).
Enne serveerimist nõruta oliividelt õli.
BBC retsept (Fiery Marinated Olives). Pildi tegi TRIINPVR.
Krehvtised marineeritud oliivid
Nendele oliividele annab teravust (harissa) tšillikaste, lisaks on marinaadisegus tsitruselisi ja küüslauku.