60 g kuivatatud punast tšillikauna -
soovitavalt Cayenne'i pipart
4 tk küünt küüslauku
1 tl jahvatatud köömneid
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
0.5 tl soola
külmpressitud oliiviõli
Eemalda Cayenne'i tšillikaunadelt seemned ja varrejupp ning leota kaunu pool tundi vees. Nõruta pehmed tšillid ning hõõru uhmris koos küüslaugu, vürtside ja vähese soolaga pastaks. Lisa supilusikakaupa oliiviõli, kuni saad pehme pasta.
Pane purki ning kalla peale õhuke kiht oliiviõli.
harissas ei kasutata tsillipipart kuna neid pole tuneesias kasutatakse cayenne piprakaunu.Seemneid tavaliselt ei eemaldata sest sellest just tulebki see harra öige maitse.
Karima, Cayenne'i pipar on üks tšillipiparde liike. Tegin retseptis vastava täienduse. Kuna Cayenne'i müüakse enamasti pulbri kujul ja harissa valmistamiseks on kaunu vaja, siis ongi ilmselt Claudia Roden retseptis kasutanud üldisemat nimetust.
ma tean ,et see on 1 tsilliliike aga komenteerisin selleks,et kui inimesed kes teha tahavad seda kodus ja loevad tsillipiprad siis kui sellest tsillist teha mis siin poodides on siis sellest ei tule öige harissa.Ma jumala eest ei tahtnud targutada.Kuna ma natuke tean araabia köökidest siis mötlesin,et see on minust öige öelda.Aitäh,et kirjutasid juurde retsepti.
Harissa pasta
Harissa tšillipasta sobib paljude põhja-aafrika roogade lisandiks, eriti levinud on harissa tuneesia köögis. Harissa säilib kaetult mitu nädalat külmkapis, kui sellele õhuke oliivõli kiht peale valada.