Lillkapsa-juustusupp

Kerge lillkapsasupp, millele sulatatud juust lisab kreemisust ja maitset.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300-400 g lillkapsast

7.5 dl vett

200 g sulatatud juustu

murulauku

peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika lillkapsas õisikuteks. Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa lillkapsas ja maitsesta soolaga. Keeda 7-9 minutit, kuni lillkapsaõisikud on pehmed.

Lisa potti sulatatud juust, sega tasasel tulel ühtlaseks. Lisa hakitud ürdid, maitsesta pipraga.

Pildistas Kaare.

LISA KOMMENTAAR

alla
postitatud 26.06.2014 19:41

Mina lisasin veel mugulsibulat, veidi bataati ja porgandit. Lillkapsa võtsin al dente seisus välja ja allesjäänud kraami püreestasin saumikseriga, siis panin lillkapsa tagasi. Ka lillkapsavihkajad söid ja kiitsid!

Kaare
postitatud 14.10.2015 19:22

Mulle väga maitses. Lastele meeldis maitse poolest, aga pirtsutasid lillkapsa tükkide pärast. Lõpuks püreerisin neile osa supist ära :)

Viktoria Grünberg
postitatud 22.09.2019 18:28

Äitah idee eest. Tegin eile ja maitses väga hästi.