Vokitud aedoad ja muud köögiviljad

Värvikirev köögiviljaroog.

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g rohelisi aedube

3 porgandit

2 sibulat

2 kollast paprikat

500 g spargelkapsast

150 g šampinjone või muid mahedamaitselisi seeni

2 tl õli

1 dl magusat tšillikastet

3 sl sojakastet

Valmistamine

Pese ja koori aedviljad ning lõika peenikesteks kangideks. 

Keeda aedube umbes 5 minutit. 

Kuumuta õli ja lisa aedviljad antud järjekorras, viimasena lisa keedetud ja vajadusel juppideks lõigatud aedoad.  Ära liiga kaua prae, sest muidu muutuvad aedviljad liiga pehmeks!

Kui kõik aedviljad on wok-pannil, lisa tšilli- ja sojakaste. Kuumuta veel pool minutit. Maitsesta ja serveeri kas iseseisva roana või soovi korral koos riisiga.

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral lisa pruunistatud kanaribasid või kooritud krevette. Siis ei sobi roog enam veganitele. 
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba Tamari sojakastet. 

Soome Finfoodi retsept (Papuwok). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Maria
postitatud 12.03.2012 00:31

Väga hea, ainult kogus tuli hiiglaslik! Soovitan targu suure panni varuda :)