Romanovi maasikad

Soome restoranides populaarne magusroog. Eriti pidulikul juhul flambeeritakse maasikad kergelt.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 apelsini

3 dl maasikaid

2 dl siirupit (2 dl vett ja 1 dl suhkrut)

2 dl apelsinimahla

2 sl laimi- või sidrunimahla

Valmistamine

Keeda veest ja suhkrust suhkrusiirup.
Pese apelsinid hoolega ja koori apelsinikoor õhukeselt kartulikoorimisnoaga.
Eemalda apelsiniviiludelt kelmed ja lõika saadud viljaliha kuubikuteks. Viiluta maasikad.
Lõika apelsinikoorest õhukesed viilud ja keeda neid hetk suhkrusiirupis. Lase suhkrusiirupil jahtuda, hoia paar kooreviilu kaunistuseks alles.
Sega suhkruleem, apelsini- ja sidrunimahl.
Aseta apelsinikuubikud suure pokaali põhja, lisa maasikaviilud ja siirupivedelik. Kaunista apelsinikooreviiludega.

Loe veel:

Juuresolevad fotod saatis kasutaja Nipitiri.

LISA KOMMENTAAR

Nipitiri
postitatud 28.06.2008 20:24

Hea lihtne ja kiire magustoit, mulle täitsa meeldis, aga osad põlgasid liiga magusaks.