Puhasta ja tükelda kõrvits ja sibul. Maitsesta soola-pipraga, lisa veidi rapsiõli ja küpseta 200-kraadises ahjus, kuni kõrvits on pehme. Ahjus küpsetamine annab kõrvitsale erilise sügava maitse, mida keetes kunagi ei saavuta!
Pane küpsetatud kõrvits koos sibulaga supipotti, lisa puljong ja piim. Kuumuta, maitsesta ja püreesta. Puhasta ja tükelda torbikseened ja prae need või ja õli segus läbi. Maitsesta soola-pipraga.
Serveeri kõrvitsapüreesuppi praetud seentega, lisa igale portsjonile 2-3 tilka vanillimaitselist oliiviõli.
Nipid ja soovitused:
Margit Härma kirjutab, te kuigi vanill võib tunduda kummaline kaaslane kõrvitsale ja seenele, siis see täiendab imelisel moel mõlema maitsega.
Kõrvitsasupp mustade torbikseentega
Lihtsalt valmistatav, aga elegantne ja efektne pidulik supp.