Lihtne ja toitev tomati-hakklihasupp

Lihtsasti valmistatav maitsev supp. Hakkliha ning oad tegid supi igati toitvaks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

400 g veisehakkliha

400 g purustatud konservitud tomateid

1 sibul

1 küüslauguküüs

1.5 tl soola

0.5 tl purustatud musta pipart

1 sl kuivatatud punet

1 sl mett

5 dl vett

1,5 sl sidrunimahla

400 g purk valgeid konservube

hakitud peterselli või sibulapealseid

Valmistamine

Kuumuta potis õli ja pruunista selles hakkliha.

Lisa tomatikonserv, tükeldatud sibul, küüslauguküüs, maitseained, sool, mesi ja vesi. Hauta 20 minutit.

Lisa oad, kuumuta supp uuesti läbi ja maitsesta soovi korral veel.

Puista üle hakitud peterselli või sibulapealsetega.

Retsept ilmus Pere ja Kodu lisalehes "Pereköök" (jaanuar 2003)

LISA KOMMENTAAR

kadri
postitatud 13.07.2009 15:21

meie pere üks leppiksuppidest:) olen sisse hakkinud värskeid tomateid, purgimaisi olen ka juurde pannud

Ave
postitatud 18.02.2011 14:42

Kasutasin poolt kogust hakkliha ja lisasin 2 porgandit. Ja tuli tõesti väga maitsev, eriti hapukoorega, läheb kohe kindlasti kordamisele

Reet
postitatud 13.10.2011 17:38

See supp on juba pikemat aega meie pere lemmik. Suur tänu retsepti eest!

Algaja
postitatud 20.07.2012 15:49

Väga, väga maitsev supp. Äärmiselt lihtne valmistada. Kindlasti teen veel!

Kati
postitatud 23.04.2020 16:08

Kas mõeldud on tomatikastmes ube ja need lähevad siis supisse koos kastmega?

Pille
posted on 23.04.2020 17:34

Kati, tundub, et "tavalisi", aga kui on kodus tomatikastmes oad, siis võid neid ka kasutada, koos kastmega.