Lihtne ja toitev tomati-hakklihasupp

Lihtsasti valmistatav maitsev supp. Hakkliha ning oad tegid supi igati toitvaks.

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

400 g veisehakkliha

400 g purustatud konservitud tomateid

1 sibul

1 küüslauguküüs

soola ja musta pipart

1 sl kuivatatud punet

1 sl mett

5 dl vett

maitse järgi sidrunimahla

400 g purk valgeid konservube

hakitud peterselli või sibulapealseid

Valmistamine

Kuumuta potis õli ja pruunista selles hakkliha.

Lisa tomatikonserv, tükeldatud sibul, küüslauguküüs, maitseained, sool, mesi ja vesi. Hauta 20 minutit.

Lisa oad, kuumuta supp uuesti läbi ja maitsesta soovi korral veel.

Puista üle hakitud peterselli või sibulapealsetega.

Loe veel:

Idee ajakirja Pere ja Kodu lisalehest "Pereköök" (jaanuar 2003). Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

kadri
postitatud 13.07.2009 15:21

meie pere üks leppiksuppidest:) olen sisse hakkinud värskeid tomateid, purgimaisi olen ka juurde pannud

Ave
postitatud 18.02.2011 14:42

Kasutasin poolt kogust hakkliha ja lisasin 2 porgandit. Ja tuli tõesti väga maitsev, eriti hapukoorega, läheb kohe kindlasti kordamisele

Reet
postitatud 13.10.2011 17:38

See supp on juba pikemat aega meie pere lemmik. Suur tänu retsepti eest!

Algaja
postitatud 20.07.2012 15:49

Väga, väga maitsev supp. Äärmiselt lihtne valmistada. Kindlasti teen veel!

Kati
postitatud 23.04.2020 16:08

Kas mõeldud on tomatikastmes ube ja need lähevad siis supisse koos kastmega?

Pille
postitatud 23.04.2020 17:34

Kati, tundub, et "tavalisi", aga kui on kodus tomatikastmes oad, siis võid neid ka kasutada, koos kastmega.

Ilse
postitatud 06.04.2023 10:16

Tõesti hea supp aga ma sidrunit järgmine kord ei pane.