Lihtne ahjukala juustuga

Juust ja vahukoor annavad ahjus küpsetatud valgele kalale eriti hõrgu maitse. Sobib igasugune valge kala - kodumaine haug või koha, veidi eksootilisem paltus vm.

Kõrvale sobib keedetud riis, makaronid või kartulid.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600-750 g valge kala fileed - nt

haugi või pangat või hõbeheiki e. hõbemerluusi või koha või hiidlesta e. paltust

100-150 g viilutatud või riivjuustu

2 dl 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

hakitud värsket peterselli

ja/või tilli

Serveerimiseks:

keedetud riisi või makarone või kartuleid

Valmistamine

Lõika kalafilee neljaks või viieks portsjoniks, aseta kergelt võitatud ahjuvormi ning maitsesta soola-pipraga. 

Puista peale riivjuust või laota kalafileedele juustuviilud. Kalla üle rõõsa koorega.

Küpseta 225kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kala on küps ja juust on sulanud ja kergelt kuldne.

Puista peale hakitud maitserohelist ja serveeri. 

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 11.06.2010 07:17

Kasutasin selle roa valmistamiseks lutsu ja sai väga maitsev. Aega võtab imevähe ja tulemus on suurepärane.

Domori
postitatud 14.11.2011 15:06

Tegin seda rooga kohaga ja tulemus oli väga maitsev.

Pille
postitatud 19.03.2016 13:21

Pilt ka:

Kokkamas95
postitatud 14.01.2013 21:14

Väga maitsev, lihtne ja kiire roog.