Šokolaadi-suvikõrvitsakeeks

Mahlasele suvikõrvitsakeeksile on lisatud kakaopulbrit ja hakitud pähkleid.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest. 

Kogus
1 suurem keeks
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

180 g nisujahu (u 3 dl)

0,25 tl soola

4 sl mõrudat kakaopulbrit

0,5 tl jahvatatud kaneeli

1 tl vanilliekstrakti või vanillisuhkrut

1 tl küpsetuspulbrit (väikse kuhjaga)

0,75 tl söögisoodat

85 g toasooja võid

170 g suhkrut (u 2 dl)

1 muna

2,5 dl riivitud suvikõrvitsat

4-5 sl piima

100 g hakitud pähkleid või mandleid (nt Germund)

Valmistamine

Määri suurem keeksivorm võiga, vooderda küpsetuspaberiribaga.

Sega kuivained kausis omavahel.

Hõõru või suhkruga vahule. Lisa munad, suvikõrvits, piim ja pähklid. Lisa kuivained ja sega just niikaua, kuni ained on segunenud (st mitte liiga kaua).

Tõsta tainas  keeksivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus tund aega, kuni keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.

USA retsept (Chocolate Zucchini Bread). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Aivi
postitatud 21.09.2008 17:40

Seda keeksi soovitan kõigil proovida, superhea :) ja tavalise keeksivormi jaoks piisab poolest kogusest. ning mina olen küpsetand 45 min...jääb mõnus mahlane :)

Roraru
postitatud 21.09.2008 17:41

megahea tuleb see küll!

qsti
postitatud 19.05.2010 17:11

Mõnus mahlane keeks.

qsti
posted on 01.09.2015 10:05

Pilt ka:

Kätrin
postitatud 15.09.2010 08:31

Ääretult maitsev keeks. Võib isegi öelda, et seni parim shokolaadikeeks, mida teinud - mahlane, tummine ja tugevalt shokolaadine. Meenutab natuke isegi browniet.

Mari-Liis
postitatud 16.09.2010 09:44

Täitsa mõnus. Riivitud suvikõrvitsa asemel panin purgist omatehtud kõrvitsapüreed, nii et mul oli pigem kõrvitsakeeks:)

Tiina
postitatud 01.10.2011 16:53

Maitsev keeks, ka laps kiitis heaks.

Hexy
postitatud 25.10.2011 20:49

Maitse meenutas midagi, hea oli!

ÕunaIiris
postitatud 11.02.2013 13:17

Tõeline šokolaadikook!!! Enamus inimesi ei saa arugi, et see köögiviljakas on. Minu vaieldamatu lemmik sügishooajal.

Kärt
postitatud 05.09.2014 11:06

Panin 100 g suhkrut ja sai täitsa piisavalt magus, ei oleks rohkem kindlasti vaja olnud. Muidu väga hea, mahlane ja maitsev keeks.

Kaare
postitatud 01.09.2015 07:18

Tegin pool kogust. Panin 2,5 dl suhkru asemel 2 dl ja magusamat kindlasti ei oleks tahtnud! Üle ei maksa küpsetada, mul jäi veidi kuiv selletõttu.

ÕunaIiris
postitatud 08.08.2016 18:21

MINU LEMMIK!!!!!!!!! :)

Merle Uotila
postitatud 21.08.2016 21:59

Tehtud - mega hea oli!

Heidi
posted on 23.08.2016 16:26

Tõesti lihtne ja peen küpsetis! Keeksivormi asemel kasutasin tavalist 24 cm koogivormi, küpsetasin 180c juures ca 35 min ja väga mõnus on! Riivitud suvikõrvitsat pole ei näha ega tunda. Järgmisel korral lisan ehk peotäie õunaviile või mustsõstraid :) Ahjusoojana jäätisepalliga serveerituna sobiks ka imehästi külalistele pakkuda :)

Hip
postitatud 17.10.2016 16:26

Tere! Kas suvikõrvitsa asemel sobib ka tavaline kõrvits riivitult?

Pille
posted on 17.10.2016 16:44

Hip, tavaline kõrvits on kuivem, aga samas proovida ikka võid!

Tiina J.
postitatud 17.08.2018 21:47

väga hea keeks ja väga mõnus jäätisega :)

Lliis
postitatud 26.08.2020 15:05

Väga maitsev, teen kindlasti millalgi veel. Pähklite asemel läks šokolaad pähklitega.