1 l vett
3 sl soola
2 sl suhkrut
1 sibul
3-4 tera vürtspipart
5 tera nelki
3 sl 30%list äädikat
Kupata puravikke nõrgalt hapus sidrun- või äädikhappevees, kuni seened põhja vajuvad. Hape hoiab ära puravike tumenemise. Tõsta seened sõelale ja loputa külma veega.
Keeda marinaad ja keeda selles sibularattad poolpehmeks. Seejärel keeda kupatatud puravikke marinaadis 5 minutit. Tõsta seened koos marinaadiga steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe.
Pereköögi retsept (september 2001). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Hea marinaad puravikele. Mulle meeldib, olen selle järgi seeni marineerinud mitmeid aastaid. Erinevuseks see, et tavaliselt lisan ka porgandirattaid ja ei keeda puravike enne, vaid kohe koos marinaadiga nii kümmekond minutit.
Super hea marinaad:), lausa suurepärane! Soovitan!
Tõesti oli superhea!!!
Meeletult soolane marinaad.
Ongi reaalselt jube soolane. 1,5 või 2 on ok
Kiidan taevani,väga head seened tulid.
kas olete ikka kindlad, et soola selline kogus?! ühest kokaraamatust lugesime analoog retsepti aga soola kogus oli teelusika arvestusega. kontrollige fakte!
Panin puravikud äädikhappe vette ja jalad läksid kohe mustaks...
Antud retsept on tõesti liiga suure soola kogusega, tegin täpselt nii nagu kirjas ja paraku peab seened järgmine kord seeni tehes ümber keetma, pigem soovitan panna antud koguse vee kohta 2 spl soola, 3spl on liig mis liig. Muidu marinaad jäi mõnus vürtsine ja maitsekas
Kas soola kogus on supilusikas triiki või kuhjaga,aitäh.
Marineeritud puravikud
Selle retsepti järgi võib marineerida erinevaid puravikke ja tatikuid.