2 kg väikseid kurke
mustasõstralehti
tilli varsi ja õisikuid
2-3 cm mädarõigast (juureosa)
3-4 küüslauguküünt
Marinaad:2 l vett
4 sl suhkrut
4 sl jämedat soola
4 sl 30%list äädikat
1 sl sinepiseemneid (nt Meira)
Pane purkide põhja mustsõstralehti, tilli, mädarõigast ja küüslauku. Täida purgid kurkidega, asetades need võimalikult tihedalt teineteise kõrvale.
Marinaadi keetmiseks kuumuta vesi keemiseni, lisa sool ja suhkur ning sega, kuni suhkur-sool on lahustunud. Lisa sinepiseemned ja äädikas ning kuumuta veel hetk.
Vala marinaad kuumalt kurkidele. Pane purkidele plekk-kaaned lahtiselt peale ja kuumuta purke 15-20 minutit, kuni kurgid muutuvad heledamaks.
Keera kaaned kinni ja lase purkidel kummuli jahtuda.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Väga hea retsept!!!!!!!!!
Mina teen kurke selle retsepti järgi. Ainult sinepiseemnete asemel panen loorberilehe ja piprateri. Piisab, kui on till ja mustsõstralehed. Turult mustsõstralehti osta on üpris keeruline, kuna seal on 2 oksa kolme lehega. Hea, kui oleks põõsas kellegi tuttava aias, kui omal ei ole. Kurgid teen kõik alati ise- maitse pärast ja hind tuleb ka palju soodsam. 1kg kurkidest saab 2 liitrit marineeritud kurke.
Parim retsept! soovitan ööseks kurgid külma vette seisma panna.
umbes selline oli ka vanaema retsept - seepärast usaldusväärne. Mina panen äädika siis, kui 15-20 minutit kuumutamist hakkab lõpule jõudma (muidu aurustub ära).
Hea ja lihtne retsept.Mädarõikajuurt ja sinepiseemneid mul kodus polnud, seega need jäid välja.Lisasin aga mõned terad vürtsipipart.Njamm... Kuna mul olid vaid poole liitrised purgid, siis viilutasin kurgid ja pistsin salatina purki, tulid imehead.Ise ka ei usu, et olen ise kokkuseganud selle marinaadi
Kaua seisma peavad, et avada?
Järgmine päev valmis!
Mina teen selle marinaadiga teist aastat järjest. Lemmikud. Teen ka viilutatud kurgid samasse marinaadi, hea kohe praekõrvale võtta.
Missugusel kuumusel peaks kuumutama?
Kuumuta nii, et vesi ei keeks mulisedes.
Tõesti hea
Mina lisan igasse 0,5 purki lisaks 1 tera pipart. Ja lisaks nii tehes on kurgid söödavad järgmisel päeval!
Nii nad valmivad :)
Krõmpsud marineeritud kurgid sinepiseemnetega
Eriti karged ja krõmpsuvad jäävad hoidises väikesed kurgid. Enne hoidistamist värskenda kurke paar tundi jääkülmas vees. Kasuta kindlasti jämedat soola!