3 kg tomatit
10 magusat paprikat
1 kg porgandit
1 keskmise suurusega kabatšokk
1 kg sibulat
2-3 küüslaugupead
maitse järgi soola
4-5 sl suhkrut
4-5 sl õunaäädikat
õli vastavalt vajadusele
Lõika kõik aedviljad kuubikuteks.
Hauta kõiki eraldi õlis ja seejärel hauta kõiki koos suures potis valmimise järjekorras. Lõpus lisa peenestatud küüslauk ja äädikas.
Hoidistamiseks sulge õhukindlalt.
Aive Luigela retsept ilmus ajalehes "Terviseleht" (32/2002), pildi tegi VIKE.
Ihii, kuna mul puudub absoluutselt silmamõõt (või retsepti tabamise mõõt), siis minu suureks üllatuseks oli letšot nii palju, et tuli kasutusele võtta mitu potti. Ma usun, et ca 7L tuleb sellest kogusest. Mis mulle selle retsepti juures meeldis oli see, et ei lisata soola jms. Ehk siis sobib mu pisikesele lapsele ka. Samas endale pidin süües ikka pipart ja soola juurde uhama
See eraldi hautamine toob ikka kõik maitsed eriti hästi esile. Väga mõnus tulemus. Läheb kordamisele.
hea retsept
Äädikat ei pane, eraldi ei hauta, veidi õli panen küll, muidu komponendid samad, tshilit olen juutde pannud, lõpptulemus peab magus-hapu jääma. Tip-top retsept muidu!
Letšo porgandi ja kabatšokiga
Aive Luigela retsept. Tavalise kange äädika asemel on siin kasutatud õunaäädikat.