Letšo porgandi ja kabatšokiga

Aive Luigela retsept. Tavalise kange äädika asemel on siin kasutatud õunaäädikat.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

3 kg tomatit

10 magusat paprikat

1 kg porgandit

1 keskmise suurusega kabatšokk

1 kg sibulat

2-3 küüslaugupead

maitse järgi soola

4-5 sl suhkrut

4-5 sl õunaäädikat

õli vastavalt vajadusele

Valmistamine

Lõika kõik aedviljad kuubikuteks. 

Hauta kõiki eraldi õlis ja seejärel hauta kõiki koos suures potis valmimise järjekorras. Lõpus lisa peenestatud küüslauk ja äädikas.

Hoidistamiseks sulge õhukindlalt.
 

Loe veel:

Aive Luigela retsept ilmus ajalehes "Terviseleht" (32/2002), pildi tegi VIKE.

 

LISA KOMMENTAAR

Vike
postitatud 10.09.2011 12:47

Ihii, kuna mul puudub absoluutselt silmamõõt (või retsepti tabamise mõõt), siis minu suureks üllatuseks oli letšot nii palju, et tuli kasutusele võtta mitu potti. Ma usun, et ca 7L tuleb sellest kogusest. Mis mulle selle retsepti juures meeldis oli see, et ei lisata soola jms. Ehk siis sobib mu pisikesele lapsele ka. Samas endale pidin süües ikka pipart ja soola juurde uhama

Erka
postitatud 02.09.2012 22:24

See eraldi hautamine toob ikka kõik maitsed eriti hästi esile. Väga mõnus tulemus. Läheb kordamisele.

oksana
postitatud 20.09.2015 12:59

hea retsept

Noh
postitatud 22.08.2017 00:46

Äädikat ei pane, eraldi ei hauta, veidi õli panen küll, muidu komponendid samad, tshilit olen juutde pannud, lõpptulemus peab magus-hapu jääma. Tip-top retsept muidu!