Riivitud kurgid magusas marinaadis

Säilita seda kurgisalatit kindlasti külmkapis või väga külmas keldris.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kurki

2 sl hakitud tilli

1 sl tükeldatud mädarõigast

Marinaad:

1.3 dl külma karget vett

70 g soola

200 g suhkrut

25-30 ml 30%list äädikat

Valmistamine

Sega külm vesi äädika, soola, suhkruga, kuni kogu suhkur lahustunud.

Riivi kurgid hästi jämedalt või lõika väga õhukesteks ratasteks. Sega hakitud till, mädarõigas ja riivitud kurk marinaadiga. Lase 3 tundi seista, aeg-ajalt segades.

Steriliseeri kuumutamise teel purgid-kaaned, tõsta segu jahtunud purkidesse ja kaaneta. Mitte kuumutada!

Loe veel:

Retsept on inspireeritud ajalehes Terviseleht  ilmunud retseptist, aga vähendasime suhkru ja äädika kogust (algretsept: Terviseleht 31/2001, Juta Üts). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 26.08.2015 16:51

Mulle meeldivad äädikased salatid, aga see on veidi liiga vänge. Muidu magusad ja maitse hea. Järgmine kord paneksin vähem äädikat või rohkem kurki.

Pille
postitatud 11.08.2022 11:52

Võtsime Kaare kommentaare arvesse ja vähendasime retseptis suhkru ja äädika kogust (algselt vastavalt 250 g ja 0,5 dl)

Kaare
postitatud 26.06.2021 19:27

Tegin jälle neid kurke! :) Poole koguse äädikaga ja 200g suhkruga. Lisasin ka ühe suure riivitud küüslauguküüne ja väikese sibula! Grilli kõrvale nii hea!

Pille
postitatud 11.08.2022 11:53

Võtsime Kaare kommentaare arvesse ja vähendasime retseptis suhkru ja äädika kogust (algselt vastavalt 250 g ja 0,5 dl). Küüslauku ja sibulat retsepti sisse ei kirjutanud, aga muidugi võib ka neid lisada.

Annika
postitatud 08.09.2023 21:18

Tere! Tahtsin küsida, kas võib teha ka kuuma marinaadi ja pastöriseerida?