1 kg kurki
2 sl hakitud tilli
1 sl tükeldatud mädarõigast
Marinaad:1.3 dl külma karget vett
70 g soola
200 g suhkrut
25-30 ml 30%list äädikat
Sega külm vesi äädika, soola, suhkruga, kuni kogu suhkur lahustunud.
Riivi kurgid hästi jämedalt või lõika väga õhukesteks ratasteks. Sega hakitud till, mädarõigas ja riivitud kurk marinaadiga. Lase 3 tundi seista, aeg-ajalt segades.
Steriliseeri kuumutamise teel purgid-kaaned, tõsta segu jahtunud purkidesse ja kaaneta. Mitte kuumutada!
Retsept on inspireeritud ajalehes Terviseleht ilmunud retseptist, aga vähendasime suhkru ja äädika kogust (algretsept: Terviseleht 31/2001, Juta Üts). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Mulle meeldivad äädikased salatid, aga see on veidi liiga vänge. Muidu magusad ja maitse hea. Järgmine kord paneksin vähem äädikat või rohkem kurki.
Võtsime Kaare kommentaare arvesse ja vähendasime retseptis suhkru ja äädika kogust (algselt vastavalt 250 g ja 0,5 dl)
Tegin jälle neid kurke! :) Poole koguse äädikaga ja 200g suhkruga. Lisasin ka ühe suure riivitud küüslauguküüne ja väikese sibula! Grilli kõrvale nii hea!
Võtsime Kaare kommentaare arvesse ja vähendasime retseptis suhkru ja äädika kogust (algselt vastavalt 250 g ja 0,5 dl). Küüslauku ja sibulat retsepti sisse ei kirjutanud, aga muidugi võib ka neid lisada.
Tere! Tahtsin küsida, kas võib teha ka kuuma marinaadi ja pastöriseerida?
Riivitud kurgid magusas marinaadis
Säilita seda kurgisalatit kindlasti külmkapis või väga külmas keldris.