Voronini sibulapirukas

2024. aastal võitis sibulapirukate konkursi Voronja galerii peremees Raul Oreškin ehk et see pirukas on tiitli "Sibulatee sibulapirukameister 2024" autori pirukas :)

Peipsiveerel lisatakse jõhvikaid paljudesse roogadesse, isegi suppidesse, seepärast kaunista võimalusel pirukas jõhvikatega.

Kogus
40 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Pirukapõhi:

360 g e. 6 dl nisujahu

250 g võid

2-3 sl külma vett

0,5 tl soola

Täidis:

5-6 keskmise suurusega sibulat

200 g suitsujuustu

200 g 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 muna

soola ja musta pipart

hakitud värsket punet ja/ või peterselli

1 sl apteegitilli- e. fenkoliseemneid

soola ja musta pipart

Kaunistuseks:

jõhvikaid

Valmistamine

Sega või jahuga, lisa maitseained ja vajadusel vesi. Sõtku ühtlaseks massiks ja pane 30 minutiks seisma. Siis suru tainas madalasse küpsetusvormi ja torka kahvliga mõned augud. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni see on kergelt kuldne.  

Haki sibul ja prae pannil kergelt läbi. Pane potti koos teiste kastmeainetega hauduma 10-15 minutiks või kuni suitsujuust on sulanud.

Kui oled poti tulelt võtnud, lisa segule lahtiklopitud muna. Vala seejärel kate tainale ja küpseta 180 kraadi juures 20–30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Triin
postitatud 23.10.2025 21:27

Ülimaitsev pirukas. Tegin poole kogusega, täiskoguse vorm peab vist küll hiiglaslik olema :)