Soe põldoasalat tomati või peekoniga

Toekas soe salat värsketest põldubadest, mis maitseb ühtviisi hästi nii taimsena kui ka peekoniga maitsestatult.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kaunadest puhastatud põldube

1 sl oliiviõli

1 punane sibul

1 küüslauguküüs

peotäis kirsstomateid või 100 g suitsupeekonit

hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda värskeid põldube soolaga maitsestatud vees 10-12 minutit, kuni oad on pehmed. Siis nõruta, jahuta kiiresti külma vee all ja nõruta uuesti. 

Kui vähegi viitsimist, siis lüdi oad ehk eemalda neilt välimine kest - saad kenamat värvi ja kergemini seeditava roa! (Fotol on kestadest puhastamata ubadest tehtud salat).

Kuumuta pannil oliiviõli, lisa hakitud sibul ja prae paar minutit. Lisa hakitud küüslauk ja tükeldatud kirsstomatid või suitsupeekonikuubikud. Prae mõned  minutit. 

Siis sega juurde nõrutatud (ja kestadest puhastatud) oad ja korralik peotäis hakitud peterselli. Maitsesta soola-pipraga ja prae veel paar minutit, kuni oad on läbi soojenenud. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR