Keeda värskeid põldube soolaga maitsestatud vees 10-12 minutit, kuni oad on pehmed. Siis nõruta, jahuta kiiresti külma vee all ja nõruta uuesti.
Kui vähegi viitsimist, siis lüdi oad ehk eemalda neilt välimine kest - saad kenamat värvi ja kergemini seeditava roa! (Fotol on kestadest puhastamata ubadest tehtud salat).
Kuumuta pannil oliiviõli, lisa hakitud sibul ja prae paar minutit. Lisa hakitud küüslauk ja tükeldatud kirsstomatid või suitsupeekonikuubikud. Prae mõned minutit.
Siis sega juurde nõrutatud (ja kestadest puhastatud) oad ja korralik peotäis hakitud peterselli. Maitsesta soola-pipraga ja prae veel paar minutit, kuni oad on läbi soojenenud.
Soe põldoasalat tomati või peekoniga
Toekas soe salat värsketest põldubadest, mis maitseb ühtviisi hästi nii taimsena kui ka peekoniga maitsestatult.