4-6 viilu saia
1 muna
2 dl piima või rõõska koort
Praadimiseks: Serveerimiseks:suhkruga segatud kaneeli
meelepärast moosi
rikaste rüütlite jaoks ka vahustatud 35% rõõska koort
Lõika igale sööjale kaks-kolm paksu saiaviilu.
Klopi munad, piim ja sool omavahel. Kasta saiaviilud munasegusse ja prae kuumas võis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Serveeri kaneelisuhkru ja moosiga.
Vaesed rüütlid ehk munas-piimas leotatud ja seejärel praetud saiad on armastatud roog paljudes maades.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Väga maitsvad!- tuletab lapsepõlve meelde :)
Ma proovisin kahe munaga. Mulle maitses see igatahes väga!
Lapsepõlve lemmikud. Nüüd siis ka oma laste lemmikud :)
Mul tekkis küsimus - kas siis muna-piimasegusse üldse suhkrut ei lisata?
Tjorvenr - ei pea lisama, sest serveerid magusa moosiga ja/või kaneelisuhkruga. Küll aga on meil siin veel ühed veidi rikkamad rüütlid Nami-Namis - kui paned otsingusse "Vaesed rüütlid", siis vali need Hans Välimäki stiilis. Seal on suhkrut ka munasegus!
Prae sai on alati eesti keeles olnud, vaene rüütel on tölge rootsi keelest, miks????
Väga head on !!! Soovitan kõigil❤️❤️❤️❤️
Väga head, vanaema tegi neid kui väike olin.
IKKA MEENUTAVAD NEED LAPSEPÕLVE JAH!!!!!! JA ON MAITSVAD KA!!!!!
Väga head! - lapsepõlve lemmikud ning lastele maitseb!
Vaesed rüütlid
Just nii nimetatakse munapiimasse kastetud ja võis praetud saiaviile. Kui serveerid saiu koos vahukoorega, siis saad rikkad rüütlid :)
Hea võimalus tahke saia kasutamiseks!