Kala-suvikõrvitsakotletid

Suvine ja mahlane roog, Britt Paju retsept.

Kogus
15 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kalafileed - nt

värsket haugi

250 g suvikõrvitsat

10 cm jupp porrut

1 muna

3 sl hapukoort

1 tl hakitud värsket tilli ja/ või peterselli

5 sl nisujahu paneerimiseks

võid ja oliiviõli praadimiseks

Valmistamine

Riivi suvikõrvits jämeda riiviga, sega umbes 0,5 tl soolaga ja pane kõrvale.

Kuumuta pannil 1 sl võid, lisa viilutatud porru ja prae võis kergelt pehmeks. 

Eemalda kalafileedelt luud, lõika kala seejärel väiksemateks tükkideks. Pane kalafileetükid köögikombaini ja töötle ühtlaseks massiks. Lisa porru, muna, hapukoor ja maitsesta hakkmass kergelt soolaga. 

Pigista riivitud suvikõrvitsast liigne vesi välja ja lisa pool sellest teistele koostisainetele köögikombainis. Töötle köögikombainis veel paar minutit. 

Siis sega hakkmassi hulka ülejäänud riivitud suvikõrvits ning hakitud maitseroheline. Vormi hakkmassist märgade käte abil umbes 5 cm läbimõõduga pallid, vajuta need veidi lapikuks. 

Paneeri kotletikesed jahus, siis prae või-õlisegus keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldseks. 

Kui kõik kotletid on pruunid, pane need 5 minutiks 180-kraadisesse ahju. Valmis kotlettidele puista vajadusel veel soola ja maitserohelist, serveeri hapukoorega. 

Retsept on mugandatud raamatust Ehe Eesti köök, retsepti autoriks on Britt Paju.

LISA KOMMENTAAR