Hapukapsasupp kanakoibadega

Kanalihaga valmistatud hapukapsasupp on veidi tervislikum kui traditsiooniline sealihaga valmistatud supp. Maitselt on see kodune supp mahe, natuke magushapu ja tasakaalustatud.

Nami-Nami soovitab kasutada Talleggi eestimaiseid broileripoolkoibi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
poolteist tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g hapukapsast

1 l vett

4 Tallegg eestimaist broileripoolkoiba

1-2 porgandit

1 sl suhkrut

1 tl soola

värsket hakitud peterselli

Valmistamine

Pane hapukapsas külma veega keema ning keeda madalal tulel kaane all 1 tund.

Lisa kanakoivad ja riivitud porgandid, maitsesta soola ja suhkruga. Keeda veel pool tundi, kuni kapsas ja kanaliha on pehmed.

Serveerimisel tõsta igasse taldrikusse koos supiga ka kanakoib. Peale puista maitserohelist.

Nipid ja soovitused:

  • Hapukapsasupp säilib külmkapis paar päeva ja maitse seistes vaid paraneb.
  • Soovi korral pruunista kanakoivad pannil ümberringi - siis saad kaunima jumega supi.
  • Paleo-versiooni jaoks kasuta hapususe tasakaalustamiseks nt hoopis mett. 

Loe veel:

Idee on retseptilehest "Pereköök". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 26.11.2008 07:38

Mulle maitses,liha andsin mehele.

Tiina
postitatud 12.01.2009 21:05

Hea lahe supp, lihtne teha ka, aga mulle meeldib kruupidega ikka rohkem.

Lyyli
postitatud 04.09.2009 08:33

Mina teen ammu hapukapsasuppi kanaga. 20 min. enne supi valmimist panen kruubi asemel sisse suurt kaerahelvest - teeb supi tummisemaks. Kana hakin ära ja tykid panen supi sisse tagasi.

Seakass
postitatud 14.04.2011 15:24

Hästi lihtne ja ka maitsev :)

Pellenovelle
postitatud 18.12.2012 11:11

Kiidan väga!

Hexy
postitatud 08.01.2013 19:00

Väga maitsev supp,

kaiak
postitatud 03.04.2014 13:20

Väga mõnus, kogu pere sõi ja kiitis :)

greetu
postitatud 12.12.2014 19:22

Kiidan minagi seda suppi :)

Katrin
postitatud 06.01.2016 18:28

Läks töösse :)

Pille
postitatud 03.02.2016 13:47

Meie peres päris tihti menüüs olev supp!

Sivi
postitatud 03.02.2016 16:15

Tegin ja väga maitsev oli.

Ilse
postitatud 03.02.2016 18:45

Mõnus lahja supp:)

Janah
postitatud 18.02.2016 21:04

Sain just valmis hapukapsasupi kana poolkoibadega, fb-s naminamis märkasin kord. Juba 3. kord keedan ja kiidan!

Merle
postitatud 12.01.2017 23:28

Mina lisasin pool tšillikauna ka ca pooleks tunniks, et särtsu juurde anda! Oi mis hea!

Evelin Kliimand
postitatud 13.12.2017 20:40

Mega hea supp.

Ave
postitatud 14.01.2019 16:45

Ammu olen teinud ja ikka tangu kah kasutanud. Minu köögis kruup, see nõukaaegne leiutis, üldse puudub ja selle asemel kasutan lõuna-eesti tangu. Mõnus mahe ja piisava rasvaga supp. Pole ju kuskil kirjas, et vaid siga peab selle supi tarvis oma ihu loovutama.

marju.rosenberg
postitatud 01.02.2019 15:28

Keetsin ahjukana jääkidest (kondid+liha) supile puljongi (lisasin lorberit, musta terapipart, himaalaja soola) ning panin kurnatud puljongisse hapukapsa-porgandi segu keema. Eemaldasin kanalt liha ja lisasin supile. Imemaitsev :P

Helena Smitt
postitatud 02.02.2022 19:38

Olen kanakoibadega keetnud ja väga hea sai!

õie
postitatud 03.02.2022 12:08

sama siin.