Aškenasi juudi köögist pärit roog "hakitud maks" (געהאַקטע לעבער), mille valmistamiseks sobib nii kanamaks, hanemaks kui ka vasikamaks.
450 g kanamaksa või hanemaksa või vasikamaksa
3 sl Schmaltz'i või hanerasva
100 g hakitud sibulat
soola või musta pipart
2 kõvaks keedetud muna
1 kõvaks keedetud muna
hakitud peterselli
Sulata hanerasv pannil ja pruunista selles sibul.
Lisa kanamaksad ja prae vastavalt soovile küpseks. Maitsesta soola ja pipraga.
Haki maks, munad ja sibul peeneks (soovi korral kasuta köögikombaini). Kui maks on liiga kuiv, siis niisuta vähese sularasvaga.
Kalla segu serveerimisnõusse. Kaunistuseks tee peale kollased ja valged ribad hästi peenelt hakitud keedetud munakollastest ja munavalgetest.
Retsept on pärit austraallanna Dorinda Hafneri raamatust "Tastes of Britain" (1998). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Gehakte Leber
Aškenasi juudi köögist pärit roog "hakitud maks" (געהאַקטע לעבער), mille valmistamiseks sobib nii kanamaks, hanemaks kui ka vasikamaks.