Gehakte Leber

Aškenasi juudi köögist pärit roog "hakitud maks" (געהאַקטע לעבער), mille valmistamiseks sobib nii kanamaks, hanemaks kui ka vasikamaks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

450 g kanamaksa või hanemaksa või vasikamaksa

3 sl Schmaltz'i või hanerasva

100 g hakitud sibulat

soola või musta pipart

2 kõvaks keedetud muna

Kaunistuseks:

1 kõvaks keedetud muna

hakitud peterselli

Valmistamine

Sulata hanerasv pannil ja pruunista selles sibul.

Lisa kanamaksad ja prae vastavalt soovile küpseks. Maitsesta soola ja pipraga.

Haki maks, munad ja sibul peeneks (soovi korral kasuta köögikombaini). Kui maks on liiga kuiv, siis niisuta vähese sularasvaga.

Kalla segu serveerimisnõusse. Kaunistuseks tee peale kollased ja valged ribad hästi peenelt hakitud keedetud munakollastest ja munavalgetest.

Nipid ja soovitused:

  • Serveeri matza-kuivikutel või rukkileival. 

Retsept on pärit austraallanna Dorinda Hafneri raamatust "Tastes of Britain" (1998). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR