2.75 dl piima
2.75 dl vett
riivitud muskaatpähklit
soola ja musta pipart
150 g jämedat mannat
60 g riivitud parmesani
2 suurt muna
50 g ricotta juustu
50 g murendatud Gorgonzola Piccante't või muud sinihallitusjuustu
Sega potis piim, vesi, riivitud muskaatpähkel, sool ja pipar.
Sõrista juurde manna ja kuumuta puulusikaga pidevalt segades tasasel tulel keemiseni. Keeda tasasel tulel 4 minutit, kuni manna on niipalju paisunud, et puulusikas püsti seisab.
Tõsta pott tulelt ja sega juurde 50 g parmesanist ja munad.
Maitsesta ning kalla segu võitatud ja küpsetuspaberiga vooderdatud 15x25x3 cm vormi. Silu pealt spaatliga.
Kui segu on täiesti jahtunud, kata toidukilega ja pane järgmise päevani külmkappi tahenema.
Järgmisel päeval kummuta juustu-mannasegu lauale, eemalda küpsetuspaber.
Lõika segust piparkoogivormiga 5 cm kettad. Allesjäänud segu mätsi uuesti kokku, lõika ketasteks jne, kuni kogu segu on otsas (loomulikult võib taina ka kolm- või nelinurkadeks lõigata).
Laota kettad, servad veidi kohakuti, kandilisse 20x20x5 cm võitatud ahjuvormi.
Aseta ricotta ja Gorgonzola juustu tükid mannaketastele, puista peale ülejäänud parmesan.
Küpseta 200-kraadise ahjus ülaosas 30 minutit, kuni gnocchi on kuldpruunid ja juust mulksub.
Briti kokandusguru Delia Smithi retsept (Semolina Gnocchi with Gorgonzola). Pildid tegi ZOOZI.
Raskusi tekkis jämeda manna otsimisega, kuna keegi, ka mina, ei teadnud milline see peaks olema. Ostsin siis enda arvates sobiva Vändra Leiva nisumanna. Muide, sellest tuli imehea mannapuder, selline teralisem. Maitselt mulle gnocchid meeldisid, isegi väga, aga teinekord ei viitsiks enam neid vormida. Paneksin juustukatte kohe peale :)
Manna gnocchi sinihallitusjuustuga
Mannast gnocchi tegemist pead alustama eelmisel päeval.