Manna gnocchi sinihallitusjuustuga

Mannast gnocchi tegemist pead alustama eelmisel päeval.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2.75 dl piima

2.75 dl vett

riivitud muskaatpähklit

soola ja musta pipart

150 g jämedat mannat

60 g riivitud parmesani

2 suurt muna

50 g ricotta juustu

50 g murendatud Gorgonzola Piccante't või muud sinihallitusjuustu

Valmistamine

Sega potis piim, vesi, riivitud muskaatpähkel, sool ja pipar.

Sõrista juurde manna ja kuumuta puulusikaga pidevalt segades tasasel tulel keemiseni. Keeda tasasel tulel 4 minutit, kuni manna on niipalju paisunud, et puulusikas püsti seisab.

Tõsta pott tulelt ja sega juurde 50 g parmesanist ja munad.

Maitsesta ning kalla segu võitatud ja küpsetuspaberiga vooderdatud 15x25x3 cm vormi. Silu pealt spaatliga.

Kui segu on täiesti jahtunud, kata toidukilega ja pane järgmise päevani külmkappi tahenema.
Järgmisel päeval kummuta juustu-mannasegu lauale, eemalda küpsetuspaber.

Lõika segust piparkoogivormiga 5 cm kettad. Allesjäänud segu mätsi uuesti kokku, lõika ketasteks jne, kuni kogu segu on otsas (loomulikult võib taina ka kolm- või nelinurkadeks lõigata).

Laota kettad, servad veidi kohakuti, kandilisse 20x20x5 cm võitatud ahjuvormi.

Aseta ricotta ja Gorgonzola juustu tükid mannaketastele, puista peale ülejäänud parmesan.
Küpseta 200-kraadise ahjus ülaosas 30 minutit, kuni gnocchi on kuldpruunid ja juust mulksub.

Briti kokandusguru Delia Smithi retsept (Semolina Gnocchi with Gorgonzola). Pildid tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 21.02.2010 10:34

Raskusi tekkis jämeda manna otsimisega, kuna keegi, ka mina, ei teadnud milline see peaks olema. Ostsin siis enda arvates sobiva Vändra Leiva nisumanna. Muide, sellest tuli imehea mannapuder, selline teralisem. Maitselt mulle gnocchid meeldisid, isegi väga, aga teinekord ei viitsiks enam neid vormida. Paneksin juustukatte kohe peale :)