Kreeka lõhe grillitud paprikatega

Kogus
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Paprikad:

3 tk suurt punast paprikat

2 tk suurt kollast paprikat

3 sl oliiviõli

Lõhe:

4 tk 150-grammist nahata lõhefileed

100 g maitsestamata kreeka jogurtit

0.5 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 tk küüs purustatud küüslauku

1 tk suurt sidrunit

3 sl hakitud värsket tilli

3 sl kappareid

Kaunistuseks:

sidrunit sektoritena

värsket tilli

Valmistamine

Aseta seemnetest puhastatud paprikapoolikud, nahk ülalpool, fooliumiga kaetud ahjupannile. Pintselda 1 sl oliivõliga.
Küpseta hästi kuumas grilliahjus 10 minutit, kuni paprikatele tekivad mustad 'villid'. Pane kilekotti, sulge kott ja lase jahtuda.
Kata ahjupann fooliumiga, aseta lõhefileed pannile.
Sega jogurt, koriander, 2 tl riivitud sidrunikoort, 1 sl sidrunimahla ja 2 sl hakitud tilli, maitsesta soolaga.
Määri jogurtikaste lõhefileedele.
Grilli 10-12 minutit, kuni kala on läbi küpsenud.
Sega ülejäänud sidrunimahl, riivitud sidrunikoor, oliivõli, hakitud till ja kapparid, maitsesta soolaga.
Koori grillitud paprikad, lõika tükkideks. Sega paprikatükid kapparikastmega. Jaota taldrikutele, aseta peale grillitud lõhe.
Kaunista värske tillioksa ja sidrunilõiguga.
Serveeri keedukartulite ja lehtsalatiga.
LISA KOMMENTAAR