500 g kanamaksa
1 suur sibul
2 sl võid
2 dl 10% rõõska koort
2-3 väiksemat hapukurki või marineeritud kurki
1 tl kuivatatud majoraani või soolavaba pitsamaitseainet (nt Meira)
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:spiraal- või lintmakarone
hakitud maitserohelist
Kuivata, puhasta ja tükelda maks. Koori sibul, lõika pikuti neljaks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Lõika kurgid õhukesteks viiludeks (soovi korral lõika enne pikuti pooleks).
Kuumuta suurel praepannil või, lisa sibul ja prae õrnal tulel 5-6 minutit, kuni sibul pehmenema hakkab.
Tõsta kuumust, lisa pannile maks ja prae kiiresti läbi.
Nüüd lisa pannile kurgitükid ja rõõsk koor. Maitsesta soola, pipra ja kuivatatud ürtidega. Hauta madalal kuumusel 4-5 minutit, kuni maks on küps.
Serveeri koos keedetud makaronidega, peale puista hakitud maitserohelist.
Väga maitsev! Hapukurk on täista põnev maksakastme sees! Sõime seda kõrvale ka, sest kastme sisse läks liiga vähe. Punet unustasin lisada... aga ka ilma oli hea. Kindlasti teeme seda veel!
Väga hea tuli. :) Meespool kahjuks keeldub jahuta maksakastmest, tema jaoks siis rikkusin pool kastmest ära, lisades sibulale ja hapukurgile juurde jahu, siis praadisin veidi, lisasin koore ja törtsu piima. Enda oma tegin jahuta ja mõtlesin iga ampsu juures, miks ma küll vaid korra kuus seda va maksa ostan...võiks ju tihemini, sest see kaste oli nii hea ja lihtne teha.
Väga maitsev oli, naine ja laps kiitsid ja kindlasti teen seda veel.
Kurgilisandiga kanamaksakaste
Marineeritud või hapukurgiga maitsestatud kanamaksakaste sobib hästi keedetud makaronide lisandiks.