Kurgilisandiga kanamaksakaste

Marineeritud või hapukurgiga maitsestatud kanamaksakaste sobib hästi keedetud makaronide lisandiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kanamaksa

1 suur sibul

2 sl võid

2 dl 10% rõõska koort

2-3 väiksemat hapukurki või marineeritud kurki

1 tl kuivatatud majoraani või soolavaba pitsamaitseainet (nt Meira)

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

spiraal- või lintmakarone

hakitud maitserohelist

Valmistamine

Kuivata, puhasta ja tükelda maks. Koori sibul, lõika pikuti neljaks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Lõika kurgid õhukesteks viiludeks (soovi korral lõika enne pikuti pooleks).

Kuumuta suurel praepannil või, lisa sibul ja prae õrnal tulel 5-6 minutit, kuni sibul pehmenema hakkab. 

Tõsta kuumust, lisa pannile maks ja prae kiiresti läbi.

Nüüd lisa pannile kurgitükid ja rõõsk koor. Maitsesta soola, pipra ja kuivatatud ürtidega. Hauta madalal kuumusel 4-5 minutit, kuni maks on küps.

Serveeri koos keedetud makaronidega, peale puista hakitud maitserohelist.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Kardemon
postitatud 18.04.2010 22:00

Väga maitsev! Hapukurk on täista põnev maksakastme sees! Sõime seda kõrvale ka, sest kastme sisse läks liiga vähe. Punet unustasin lisada... aga ka ilma oli hea. Kindlasti teeme seda veel!

Dee
postitatud 03.07.2010 23:42

Väga hea tuli. :) Meespool kahjuks keeldub jahuta maksakastmest, tema jaoks siis rikkusin pool kastmest ära, lisades sibulale ja hapukurgile juurde jahu, siis praadisin veidi, lisasin koore ja törtsu piima. Enda oma tegin jahuta ja mõtlesin iga ampsu juures, miks ma küll vaid korra kuus seda va maksa ostan...võiks ju tihemini, sest see kaste oli nii hea ja lihtne teha.

reinjy
postitatud 26.01.2016 17:35

Väga maitsev oli, naine ja laps kiitsid ja kindlasti teen seda veel.