600-700 g forelli- või lõhefileed
soola ja sidrunipipart
2 suurt muna
100 g riivitud juustu
värsket tilli
Eemalda kalalt pindluud, lõika filee neljaks ühesuuruseks tükiks. Aseta kalafileed küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupannile, nahk allpool. Maitsesta soola ja sidrunpipraga.
Riivi juust peene riiviga ja sega munakollastega. Vahusta munavalged tihedaks vahuks. Sega munavalgevaht ettevaatlikult munakollase-juustusegu sisse, siis lisa maitse järgi peenelt hakitud tilli.
Kata fileed muna-juustuseguga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Lisandiks sobib nii värske salat kui ka keedetud kartulid.
Retsept tundus mõnus aga tunnistan pattu, et punase kala asemel kasutasin panga fileed. Väga maitsev! Päris kindlasti proovin ka õige variandi (lõhe või forelliga) ära.
kalasõprade lemmik :)
Kiideti küll seda kala.
Pigistasin enne juustukatte peale panemist veel ka sidrunimahla peale ja ahjus küpsetasin vaid max. 20 minutit. Kala jäi fantastiliselt hõrk ja mahlane. Poleks uskunudki, et muna-juustu kooslus võib selle nii eriliseks teha (kaugel tavalisest juustukattega roast).
Pole paha.
mina panen juustukatte alla ka peeneks hakitud punast sibulat, tulemus väga hea :)
Kõikidele sööjatele väga maitses~!
Punane kala muna-juustukatte all
Seda lihtsat ahjurooga võib valmistada nii forellist kui ka lõhest. Tilli võta vastavalt sellele, kui suur tillisõber Sa oled.