Punane kala muna-juustukatte all

Seda lihtsat ahjurooga võib valmistada nii forellist kui ka lõhest. Tilli võta vastavalt sellele, kui suur tillisõber Sa oled.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600-700 g forelli- või lõhefileed

soola ja sidrunipipart

2 suurt muna

100 g riivitud juustu

värsket tilli

Valmistamine

Eemalda kalalt pindluud, lõika filee neljaks ühesuuruseks tükiks. Aseta kalafileed küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupannile, nahk allpool. Maitsesta soola ja sidrunpipraga.

Riivi juust peene riiviga ja sega munakollastega. Vahusta munavalged tihedaks vahuks. Sega munavalgevaht ettevaatlikult munakollase-juustusegu sisse, siis lisa maitse järgi peenelt hakitud tilli.

Kata fileed muna-juustuseguga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. 

Lisandiks sobib nii värske salat kui ka keedetud kartulid.

LISA KOMMENTAAR

Erka
postitatud 07.06.2009 18:48

Retsept tundus mõnus aga tunnistan pattu, et punase kala asemel kasutasin panga fileed. Väga maitsev! Päris kindlasti proovin ka õige variandi (lõhe või forelliga) ära.

Vandiste
postitatud 21.06.2009 21:03

kalasõprade lemmik :)

Hexy
postitatud 27.11.2010 21:43

Kiideti küll seda kala.

Kristel
postitatud 13.04.2012 15:16

Pigistasin enne juustukatte peale panemist veel ka sidrunimahla peale ja ahjus küpsetasin vaid max. 20 minutit. Kala jäi fantastiliselt hõrk ja mahlane. Poleks uskunudki, et muna-juustu kooslus võib selle nii eriliseks teha (kaugel tavalisest juustukattega roast).

aldo
postitatud 15.10.2014 13:39

Pole paha.

mariko
postitatud 13.12.2014 22:41

mina panen juustukatte alla ka peeneks hakitud punast sibulat, tulemus väga hea :)

Martiina
postitatud 08.03.2015 12:24

Kõikidele sööjatele väga maitses~!