Kalaseljanka

Kiire ja lihtne argiõhtu supp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 viilutatud küüslauguküünt

1 sektoriteks lõigatud väike sibul

2 porgandit

2 kartulit

2 sl kvaliteetset õli

8 dl vett

400 g purk konservitud purustatud tomateid

1 kala- või aedviljapuljongikuubikut

purustatud musta pipart

1 loorberileht

400 g tursa- või muud valge kala fileed

2 hakitud marineeritud kurki

10-15 rohelist oliivi

2 sl hakitud tilli

hakitud sibulapealseid

Serveerimiseks:

hapukoort

Valmistamine

Lõika kartul ja porgand poolratasteks, sibul sektoriteks. Kuumuta aedvilju pidevalt segades õlis paar minutit.

Lisa vesi, tomatid, puljongikuubik, pipar ja loorber. Hauta.

Võta loorberileht välja, lisa tükeldatud kala ja lase kalal 2-3 minutit haududa.

Lisa ülejäänud ained, maitsesta. Tõsta keedunõu pliidilt ja lase kaane all paar minutit seista.

Serveerimisel paku juurde hapukoort ja rukkileiba.

Nipid ja soovitused:

  • Supp ise on laktoosivaba ja kaseiinivaba.
  • Kui soovid mahedamaitselisemat suppi, siis kasuta kalapuljongikuubiku asemel aedvilja oma.

Pereköögi retsept. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

klaudi
postitatud 06.06.2005 14:25

meeldib :)