Vegan-jambalaya

Köögiviljarohke roog - siit saab kõik nõutud 5 köögiviljaportsu, lisaks rauda, kiudaineid ja C-vitamiini.

Kogus
kahele kuni neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 hakitud suur sibul (u 180 g)

4 hakitud varssellerit

1 hakitud kollane paprika

2 tl suitsupaprikat

0,5 tl tšillihelbeid

0,5 tl kuivatatud punet

115 g pruuni basmatiriisi

400 g purk konservitud purustatud tomateid

2 riivitud küüslauguküünt

400 g konservitud võiube (butter beans)

2 tl köögiviljapuljongipulbrit

peotäis hakitud peterselli

Valmistamine

Kuumuta õli suures potis tugeval kuumusel. Prae sibul, seller ja paprika pehmeks ja kergelt kuldseks (u 5 minutit, sega aeg-ajalt).

Sega hulka vürtsid ja riis, siis purustatud tomatid ja tomatipurgitäis vett. 

Sega hulka küüslauk, võioad ja puljongipulber. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja lase tasakesi podiseda umbes 25 minutit või kuni vedelik on riisi sisse imendunud ja riis on pehme. Kui roog enne riisi valmimist kuivale kipub jääma, siis lisa veidi vett.

Kui roog on valmis, siis puista peale petersell ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis väideti, et riis peaks valmis saama 25 minutiga. Kommentaarides küll väidetakse, et kulub palju rohkem aega. 
  • Köögiviljapuljongi asemel võib kasutada ka näiteks kanapuljongit, aga see poleks siis enam vegantoit. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR