2 sl oliiviõli
1 hakitud suur sibul (u 180 g)
4 hakitud varssellerit
1 hakitud kollane paprika
2 tl suitsupaprikat
0,5 tl tšillihelbeid
0,5 tl kuivatatud punet
115 g pruuni basmatiriisi
400 g purk konservitud purustatud tomateid
2 riivitud küüslauguküünt
400 g konservitud võiube (butter beans)
2 tl köögiviljapuljongipulbrit
peotäis hakitud peterselli
Kuumuta õli suures potis tugeval kuumusel. Prae sibul, seller ja paprika pehmeks ja kergelt kuldseks (u 5 minutit, sega aeg-ajalt).
Sega hulka vürtsid ja riis, siis purustatud tomatid ja tomatipurgitäis vett.
Sega hulka küüslauk, võioad ja puljongipulber. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja lase tasakesi podiseda umbes 25 minutit või kuni vedelik on riisi sisse imendunud ja riis on pehme. Kui roog enne riisi valmimist kuivale kipub jääma, siis lisa veidi vett.
Kui roog on valmis, siis puista peale petersell ja serveeri.
Retsept siit.
Vegan-jambalaya
Köögiviljarohke roog - siit saab kõik nõutud 5 köögiviljaportsu, lisaks rauda, kiudaineid ja C-vitamiini.