Soome kartulivorstid

Perunamakkara, ka pernamakkara ja laukkamakkara on Soome tavanditoit Karkkila kandist. Siin Soome Marttajärjestö retsept.

Kogus
25 tk
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg keedetud kartuleid

5 dl piima

2 kg kodust hakkliha (siga+veis)

1 sibul

3 küüslauguküünt

praadimiseks võid või margariini

musta pipart

valget pipart

vürtspipart

soola

hoolikalt pestud seasoolt

Valmistamine

Peenesta keedetud kartulid, lisa piim. Sega juurde hakkliha ja vürtsid. 

Prae hakitud sibul ja küüslauk rasvaines läbi, lisa vorstisegule. Timmi maitse parajaks. 

Topi segu hoolikalt pestud sooltesse. Seo vorstid 15-20 cm juppideks. 

Keeda vesivannis tasakesi 30 minutit, aeg-ajalt vorstidele peene nõelaga auke sisse torkides.

Enne serveerimist pruunista pannil. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR