Perunamakkara, ka pernamakkara ja laukkamakkara on Soome tavanditoit Karkkila kandist. Siin Soome Marttajärjestö retsept.
2 kg keedetud kartuleid
5 dl piima
2 kg kodust hakkliha (siga+veis)
1 sibul
3 küüslauguküünt
praadimiseks võid või margariini
musta pipart
valget pipart
vürtspipart
soola
hoolikalt pestud seasoolt
Peenesta keedetud kartulid, lisa piim. Sega juurde hakkliha ja vürtsid.
Prae hakitud sibul ja küüslauk rasvaines läbi, lisa vorstisegule. Timmi maitse parajaks.
Topi segu hoolikalt pestud sooltesse. Seo vorstid 15-20 cm juppideks.
Keeda vesivannis tasakesi 30 minutit, aeg-ajalt vorstidele peene nõelaga auke sisse torkides.
Enne serveerimist pruunista pannil.
Retsept mugandatud siit.
Soome kartulivorstid
Perunamakkara, ka pernamakkara ja laukkamakkara on Soome tavanditoit Karkkila kandist. Siin Soome Marttajärjestö retsept.