800 g kabotša kõrvitsat
punt värsket salveid - pool haki, pool jäta terveteks
185 g ghee'd e. selitatud võid
1 porru
200 g lehtkapsast (nt tavalist rohelist + Cavolo Nero pooleks)
270 g pehmeid päikesekuivatatud tomateid õlis (nõruta)
500 g kohupiima
2 muna
Pese kõrvits hoolega, kuivata. Lõika kõrvits pooleks, eemalda säsi ja seemned. Siis lõika terava noaga või köögimandoliiniga 2 mm paksusteks viiludeks. Pane kaussi.
Sega kõrvitsaviilud poolte terveta salveilehtedega, lisa 2 sl selitatud võid ja 2 tl soolahelbeid. Tõsta kõrvale.
Viiluta pestud porru õhukeselt, haki küüslauk. Pane kaussi, lisa 2 sl selitatud võid, 0,5 tl soolahelbeid.
Eemalda lehtkapsalehtedelt rootsud, lõika lehed peenikesteks ribadeks. Sega kausis 1 tl soolahelveste ja hakitud päikesekuivatatud tomatitega. Mudi lehti veidi, et need pehmeneksid.
Sega kausis kohupiim, munad ja hakitud salvei.
Kuumuta ahi 180°C. Määri 2-liitrine ahjuvorm õliga.
Määri 1/3 porrusegust lasanjevormi põhja. Sellele kiht kõrvitsaviile, siis 1/3 kohupiimasegust. Siis 1/3 lehtkapsasegust, siis jälle kõrvitsaviilud. Korda seda veel 2 korda. Kõige peale laota ülejäänud kõrvitsaviilud. Pintselda pealt sulavõiga.
Kata vormiroog küpsetuspaberilehega, siis fooliumiga. Küpseta 1,5 tundi või kuni nuga kergesti roast läbi läheb.
Siis lülita grillelement sisse. Eemalda foolium ja küpsetuspaber. Küpseta kuuma grillelemendi all 5-6 minutit või kuni kõrvitsavorm on pealt krõbe.
Samal ajal kuumuta ülejäänud ghee praepannil tugeval kuumusel, friti selles salveilehti u 90 sekundit või kuni lehed on kergelt krõbedad. Pane köögipaberile tahenema, siis tõsta kõrvitsavormile.
Serveeri.
Retsept mugandatud siit.
Salvei-kõrvitsavorm
Soojendav kõrvitsaroog sobib nii nädalavahetusel võõrustamiseks kui ka argiõhtusöögiks.