Kakuroog

"Kakuroog on peaaegu samasugune toit nagu Hiiumaa käkisupp, mis on kantud ka Eesti vaimse kultuuripärandi nimistusse. Vanasti söödi kakkusid leiva asemel ning joodi keeduleent peale. Kaasajal meeldivad kakud sööjatele praetult erinevate kastmetega. Paku neid näiteks eelroaks." Meenutavad Kesk-Euroopas tuntud knelle/kneedleid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g läbi hakkmasina aetud kõrneid

1 väiksem sibul

3 dl piima

7 dl odrajahu

0,5 tl soola

0,5 tl jahvatatud köömneid

Keetmiseks:

u 2 l vett

Valmistamine

Haki sibul ja sega kõrnetega. Kalla juurde piim, lisa ka sool, köömned ja jahu ning sega paks tainas. Veereta märgade kätega kanamunasuurused kakud.

Aja vesi potis keema ning pane kakud sisse. Kui need pinnale tõusevad, on valmis. Tõsta sõelale nõrguma.

Kui kakud on ära jahtunud, siis viiluta need ja prae rasvas või võis pruuniks.

Sobivad lauale anda näiteks sibulapealsete ja hapukoore kastmega või pohlamoosiga.

Loe veel:

Retsept on raamatust "Võrokõisi köögi- ja söögiraamat"  (2014).

LISA KOMMENTAAR