Kõrned

Juhised kõrnete valmistamiseks.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

Kõrnete tegemiseks:

seapekki või rasvast sealiha

Valmistamine

Lõika rasvane lihatükk väikesteks kuubikuteks, pane poti põhja tasase tule peale praadima. Sega aeg-ajalt spaatliga ning kalla aeg-ajalt üleliigne searasv eraldi kaussi (seda võid kasutada hiljem praadimiseks). 

Kõrned võib lasta päris krõbedaks (nt pudru peale) või jätta rohkem liha külge ja serveerida nt koos kartulitega. 

Nipid ja soovitused:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

doris
postitatud 19.06.2009 20:24

Ei oska öelda, kas äkki tõesti oli asi lihtsalt minus, aga mul ei õnnestunud see pirukas eriti hästi. Olgugi, et ei lisanud soola, jäi pirukas liiga soolane - vaja oleks olnud vist natuke rohkem spinatit või vähem fetat (kasutasin tükeldamata Arla fetat vees). Lisaks eeldasin, et pirukas hakkab välja nägema nii, nagu pildil. Kuid kallates muna-segu ahjuplaadile laotatud taignale, voolas ta lootuseult üle ääre ning üle jäi teda ka veel. Kindlasti tahan kunagi veel katsetada mõnda feta-spinati pirukat... kuid siis ka kindlalt mõne teise retsepti järgi.

Leene
postitatud 19.06.2009 23:45

väga hea tuli, selline omapärane. segadust tekitas natuke see, et ainete nimekirjas on külmutatud spinat, aga tegemisõpetuse järgi peaksid olema värsked spinatilehed. aga sain hakkama kuidagi. soovitan!

Leene
postitatud 19.06.2009 23:47

pigem soolane jah, panin ise ka soola, aga mitte nii palju, et söömata jääks :)

Mari
postitatud 02.08.2009 17:45

Tegin põhimõtteliselt sama asja, aga teise põhja peale. Soola ei pannud grammigi - aga ikka veits soolane minu arvates. Proovin hoopiski mozzarellaga järgmine kord:) Muidu väga maitsev, ahjaa, sibulat ka ei pannud :)