Kõrnete tegemiseks:
seapekki või rasvast sealiha
Lõika rasvane lihatükk väikesteks kuubikuteks, pane poti põhja tasase tule peale praadima. Sega aeg-ajalt spaatliga ning kalla aeg-ajalt üleliigne searasv eraldi kaussi (seda võid kasutada hiljem praadimiseks).
Kõrned võib lasta päris krõbedaks (nt pudru peale) või jätta rohkem liha külge ja serveerida nt koos kartulitega.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Ei oska öelda, kas äkki tõesti oli asi lihtsalt minus, aga mul ei õnnestunud see pirukas eriti hästi. Olgugi, et ei lisanud soola, jäi pirukas liiga soolane - vaja oleks olnud vist natuke rohkem spinatit või vähem fetat (kasutasin tükeldamata Arla fetat vees). Lisaks eeldasin, et pirukas hakkab välja nägema nii, nagu pildil. Kuid kallates muna-segu ahjuplaadile laotatud taignale, voolas ta lootuseult üle ääre ning üle jäi teda ka veel. Kindlasti tahan kunagi veel katsetada mõnda feta-spinati pirukat... kuid siis ka kindlalt mõne teise retsepti järgi.
väga hea tuli, selline omapärane. segadust tekitas natuke see, et ainete nimekirjas on külmutatud spinat, aga tegemisõpetuse järgi peaksid olema värsked spinatilehed. aga sain hakkama kuidagi. soovitan!
pigem soolane jah, panin ise ka soola, aga mitte nii palju, et söömata jääks :)
Tegin põhimõtteliselt sama asja, aga teise põhja peale. Soola ei pannud grammigi - aga ikka veits soolane minu arvates. Proovin hoopiski mozzarellaga järgmine kord:) Muidu väga maitsev, ahjaa, sibulat ka ei pannud :)
Kõrned
Juhised kõrnete valmistamiseks.