Ponzu tofu kausi-poké

Use silken tofu to make this flavourful poke bowl. It's similar to a Japanese dish called ‘hiyayakko’, which is usually enjoyed at the height of summer

Kogus
kahele
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl ponzu kastet

0,5 sl riisiäädikat

5 g kooritud ja riivitud ingverijuurt

1 tl seesamiõli

300 g silken tofut

100 g värskeid edamame sojaube

250 g keedetud kinoad (keedetud kaal)

100 g viilutatud rediseid

2 kooritud ja laastudeks lõigatud porgandit

2 viilutatud talisibulat

2 väikest nori lehte

1 tl seesamiseemneid

Valmistamine

Sega ponzu, riisiäädikas, riivitud ingver ja seesamiõli kausis. 

Patsuta tofu köögipaberiga kuivemaks, siis murra tükkideks. Sega ponzu-kastmega. 

Pane edamame-sojaoad kaussi, kalla peale keev vesi ja lase 2 minutit pehmeneda. Siis kurna hoolega, maitsesta soolaga.

Jaota keedetud kinoa kahe kausi vahel. 

Tõsta peale edamame, redised, porgandid. Siis tõsta peale tofutükid ja nirista peale ülejäänud ponzu-segu. 

Puista peale roheline sibul, vetikatükid ja seesamiseemned. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR