150 g krabiliha või surimi-lumekrabi
170 g mitte liiga vesist kurki
80 g külmutatud või konservitud maisi
Salatikaste:2 sl Jaapani Kewpie majoneesi
1 sl ponzu kastet
1 sl röstitud valgeid seesamiseemneid
0,5 tl sojakastet
Rebi (lume)krabi peenikesteks ribadeks.
Koori kurk triibuliseks, siis pikuti pooleks ja seejärel lõika väikese nurga all õhukesteks viiludeks.
Sega kausis (lume)krabiliha, kurgiviilud ja sulatatud/nõrutatud mais.
Lisa kaussi ka kastmeained (majonees, ponzu, seesamiseemned ja sojakaste). Sega õrnalt, aga hoolikalt läbi.
Serveeri.
Retsept mugandatud siit.
Tegime Vici lumekrabiga ja poest ostetud Ponzo-kastme ning Tarplani peakoka majoneesiga. Kiideti heaks.
Kani salat (2)
カニカマサラダehk Jaapanist pärit viis surimi serveerimiseks. USA sushi-restoranides on see menüüs "Japanese crab salad" ehk Jaapani krabisalati nime all. Jaapanis seda sushirestroanides ei pakuta, aga koduköökides olla "Kanikama" sageli laual. See siin on Jaapani kodukokkade versioon.