Kani salat (2)

カニカマサラダehk Jaapanist pärit viis surimi serveerimiseks. USA sushi-restoranides on see menüüs "Japanese crab salad" ehk Jaapani krabisalati nime all. Jaapanis seda sushirestroanides ei pakuta, aga koduköökides olla "Kanikama" sageli laual. See siin on Jaapani kodukokkade versioon.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

150 g krabiliha või surimi-lumekrabi

170 g mitte liiga vesist kurki

80 g külmutatud või konservitud maisi

Salatikaste:

2 sl Jaapani Kewpie majoneesi

1 sl ponzu kastet

1 sl röstitud valgeid seesamiseemneid

0,5 tl sojakastet

Valmistamine

Rebi (lume)krabi peenikesteks ribadeks. 

Koori kurk triibuliseks, siis pikuti pooleks ja seejärel lõika väikese nurga all õhukesteks viiludeks. 

Sega kausis (lume)krabiliha, kurgiviilud ja sulatatud/nõrutatud mais. 

Lisa kaussi ka kastmeained (majonees, ponzu, seesamiseemned ja sojakaste). Sega õrnalt, aga hoolikalt läbi. 

Serveeri.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 13.05.2025 07:30

Tegime Vici lumekrabiga ja poest ostetud Ponzo-kastme ning Tarplani peakoka majoneesiga. Kiideti heaks.