150 g krabiliha või surimi-lumekrabi
170 g mitte liiga vesist kurki
80 g külmutatud või konservitud maisi
Salatikaste:2 sl Jaapani Kewpie majoneesi
1 sl ponzu kastet
1 sl röstitud valgeid seesamiseemneid
0,5 tl sojakastet
Rebi (lume)krabi peenikesteks ribadeks.
Koori kurk triibuliseks, siis pikuti pooleks ja seejärel lõika väikese nurga all õhukesteks viiludeks.
Sega kausis (lume)krabiliha, kurgiviilud ja sulatatud/nõrutatud mais.
Lisa kaussi ka kastmeained (majonees, ponzu, seesamiseemned ja sojakaste). Sega õrnalt, aga hoolikalt läbi.
Serveeri.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kani salat (2)
カニカマサラダehk Jaapanist pärit viis surimi serveerimiseks. USA sushi-restoranides on see menüüs "Japanese crab salad" ehk Jaapani krabisalati nime all. Jaapanis seda sushirestroanides ei pakuta, aga koduköökides olla "Kanikama" sageli laual. See siin on Jaapani kodukokkade versioon.