4 sl ehk 60 ml majoneesi (nt Kewpie mayo)
1 tl sidrunimahla või riisiäädikat
0,5 tl suhkrut
0,5 tl soola
0,25 tl purustatud musta pipart
Salat:250 g surimi lumekrabi või krabipulki
2,5 dl porgandi-julienne ribasid
3 dl kurgi-julienne ribasid
1 küps mango julienne-ribadena
2 sl Panko riivsaia
1 tl röstitud seesamiseemneid soovi korral
Sega kausis või väikeses kannus salatikastme komponendid omavahel ühtlaseks ja kreemjaks.
Rebi surimi ribadeks, pane kaussi. Lõika kurk ja porgand umbes 6-7 cm juppideks ja siis julienne-ribadeks, pane kaussi. Koori mango, lõika julienne-ribadeks ja pane kaussi. Sega omavahel.
Sega hulka kaste ja sega hoolega.
Pane salat kaussi, puista peale Panko riivsai ja soovi korral ka seesamiseemned. Serveeri.
Täitsa maitsev ja põnev salat. Sriracha pani huuled tulitama ja mango andis tegelikult väga põnev maitsenüansi. Aga jaapani õhtusöögi raames see kani salat nr 2 tundub siiski sobivam valik :)
Kani salat (1)
カニカマサラダehk Jaapanist pärit viis surimi serveerimiseks. USA sushi-restoranides on see menüüs ka "Japanese crab salad" ehk Jaapani krabisalati nime all. Jaapanis seda sushirestroanides ei pakuta, aga koduköökides olla "Kanikama" sageli laual. See siin on küll see USA versioon.