Kani salat (1)

カニカマサラダehk Jaapanist pärit viis surimi serveerimiseks. USA sushi-restoranides on see menüüs ka "Japanese crab salad" ehk Jaapani krabisalati nime all. Jaapanis seda sushirestroanides ei pakuta, aga koduköökides olla "Kanikama" sageli laual. See siin on küll see USA versioon.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Salatikaste:

4 sl ehk 60 ml majoneesi (nt Kewpie mayo)

1 tl sriracha tšillikastet

1 tl sidrunimahla või riisiäädikat

0,5 tl suhkrut

0,5 tl soola

0,25 tl purustatud musta pipart

Salat:

250 g surimi lumekrabi või krabipulki

2,5 dl porgandi-julienne ribasid

3 dl kurgi-julienne ribasid

1 küps mango julienne-ribadena

2 sl Panko riivsaia

1 tl röstitud seesamiseemneid soovi korral

Valmistamine

Sega kausis või väikeses kannus salatikastme komponendid omavahel ühtlaseks ja kreemjaks. 

Rebi surimi ribadeks, pane kaussi. Lõika kurk ja porgand umbes 6-7 cm juppideks ja siis julienne-ribadeks, pane kaussi. Koori mango, lõika julienne-ribadeks ja pane kaussi. Sega omavahel.

Sega hulka kaste ja sega hoolega. 

Pane salat kaussi, puista peale Panko riivsai ja soovi korral ka seesamiseemned. Serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Kinnises karbis säilib salat külmkapis kuni 3 päeva. 
  • Serveeri salatit kohe või hoia serveerimiseni külmkapis. Algretsepti autor leiab, et järgmisel päeval maitseb salat isegi paremini ja kui vähegi võimalik, siis lase vähemalt tund aega külmkapis maitsestuda. 
  • Panko riivsai ja seesamiseemned puista salatile vahetult enne serveerimist. 
  • Mango lisamine on vabatahtlik, koos mangoga saad mango kani salati :)

Loe veel:

Retsept mugandatud siitsiit ja siit (siin mangot pole).

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 13.05.2025 16:46

Täitsa maitsev ja põnev salat. Sriracha pani huuled tulitama ja mango andis tegelikult väga põnev maitsenüansi. Aga jaapani õhtusöögi raames see kani salat nr 2 tundub siiski sobivam valik :)