Minnesota Crab Louie

Minnesota osariigis armastatud "Crab Louie" surimi-versiooni võib serveerimisele eelneval päeval valmis teha ja kinnises karbis külmkappi panna.
"Crab Louie" on tuntud ka kui "Crab Louis salad" või "the King of Salads" ja retsepti tuntakse USA läänerannikul juba 20. sajandi algusaastatel. Näiteks San Francisco Solari restoranis serveeriti seda juba 1914. aastal! Ideaalis tehakse seda Dungeness krabi lihast, aga rasketel aegadel sobib ka surimi-krabi.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

7,5 dl lumekrabi makrat

450 g keedetud kooritud krevette

1,2 dl hakitud varssellerit

4 sl hakitud talisibulat või rohelist sibulat

4 sl hakitud rohelist paprikat

2 sl sidrunimahla

Majoneeskaste:

250 ml majoneesi

4 sl ehk 60 ml küüslaugu-tšillikaste (nt Huy Fong Chili Garlic Sauce)

125 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

Valmistamine

Soovi korral murra lumekrabi väiksemateks tükkideks ja haki krevetid. 

Sega suures kausis lumekrabi, krevetid, hakitud seller, roheline sibul, paprika. Nirista peale sidrunimahl, sega läbi. 

Sega kastme ained omavahel, siis sega ülejäänd komponentidega. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR