Mesine rosmariini-rabarbrimoos

See rabarbriga vürtsmoos sobib suurepäraselt juustude kõrvale (nt gruyère, manchego, pehme chèvre). Säilib kuni nädal aega külmkapis.

Kogus
2 dl
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2-3 suuremat punasekoorelist rabarbrivart

1 rosmariinioks

1 dl vett

3 sl pehmet mett

Serveerimiseks:

juustu - nt

lehmapiimajuustu, lambapiimajuustu või kitsepiimajuustu

Kreeka pähkleid

Valmistamine

Pese rabarber, lõika viiludeks. Pane koos rosmariini ja veega potti ning kuumuta tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni rabarber pehmeneb ja moos veidi pakseneb. 

Tõsta pott tulelt ja sega juurde mesi. Lase jahtuda. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pille tegi seda 2025. a mais ka ETV Terevisioonis. 

LISA KOMMENTAAR