2 sl külmpressitud oliiviõli
1 viilutatud sibul
150 g ratasteks lõigatud chorizo vorsti
1 ribadeks lõigatud punane ja 1 ribadeks lõigatud kollane paprika
1 tl mahedat suitsupaprikat
4 hakitud küüslauguküünt
400 g purk konservitud tomateid
150 g kivideta rohelisi oliive
400 g purk konservube (võioad - butter beans)
8 kondi ja nahaga kanakintsu
hakitud siledalehist peterselli
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 200C / pöördõhuga 180C.
Kuumuta suurel ahjukindlal pannil oliiviõli, siis lisa viilutatud sibul, chorizo-rattad ja paprikaribad, maitsesta kergelt soola-pipraga. Prae segades 15 minutit või kuni köögiviljad on pehmed ja chorizo õli on pannile eraldunud.
Lisa suitsupaprikapulber ja hakitud küüslauk ning prae veel paar minutit.
Lisa purustatud tomatid, oliivid ja nõrutatud võioad. Sega läbi, maitsesta soola-pipraga.
Säti kanakintsud pannile, maitsesta soola-pipraga.
Tõsta kõik ahju ja küpseta umbes 40 minutit või kuni kananahk on kuldne ja krõbe ja liha läbi küpsenud.
Puista peale hakitud petersell ja serveeri.
Retsept mugandatud siit.
Hispaania kanaroog
Chorizo, ubade ja oliividega lihtne kanaroog.