Hispaania kanaroog

Chorizo, ubade ja oliividega lihtne kanaroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl külmpressitud oliiviõli

1 viilutatud sibul

150 g ratasteks lõigatud chorizo vorsti

1 ribadeks lõigatud punane ja 1 ribadeks lõigatud kollane paprika

1 tl mahedat suitsupaprikat

4 hakitud küüslauguküünt

400 g purk konservitud tomateid

150 g kivideta rohelisi oliive

400 g purk konservube (võioad - butter beans)

8 kondi ja nahaga kanakintsu

hakitud siledalehist peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C / pöördõhuga 180C. 

Kuumuta suurel ahjukindlal pannil oliiviõli, siis lisa viilutatud sibul, chorizo-rattad ja paprikaribad, maitsesta kergelt soola-pipraga. Prae segades 15 minutit või kuni köögiviljad on pehmed ja chorizo õli on pannile eraldunud. 

Lisa suitsupaprikapulber ja hakitud küüslauk ning prae veel paar minutit. 

Lisa purustatud tomatid, oliivid ja nõrutatud võioad. Sega läbi, maitsesta soola-pipraga. 

Säti kanakintsud pannile, maitsesta soola-pipraga. 

Tõsta kõik ahju ja küpseta umbes 40 minutit või kuni kananahk on kuldne ja krõbe ja liha läbi küpsenud. 

Puista peale hakitud petersell ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Kanakintsude asemel võib kasutada ka rinnafileed. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR