Soolatursa-kartuliomlett

Hispaaniapärane "tortilla" ehk muna-kartuliomett soolatursaga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 sl oliiviõli

1 suur sibul õhukeste viiludena

300 g väiksemaid kartuleid õhukeste viiludena

2 hakitud küüslauguküünt

8 klopitud muna

2 sl hakitud värsket peterselli

300 g soolaturska (bacalao)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane soolatursk või -süsikas madalasse nõusse, kalla peale nii palju külma vett, et kala oleks kaetud. Lase 24 tundi jahedas liguneda, aga vaheta selle aja jooksul kindlasti vähemalt 2 korda vett.

Kuumuta pool õlist praepannil, lisa viilutatud sibul ja prae keskmisel tulel aeg-ajalt segades umbes 8-10 minutit või kuni sibul on pehme. 

Võta sibul pannilt, tõsta kõrvale. 

Lisa pannile kartuliviilud ja prae tasakesi aeg-ajalt segads, kuni kartulid on küpsed, aga mitte lagunenud. Vahepeal võid panni kaanega katta - see aitab soojust hoida ja kartulid praevad kiiremini pehmeks. 

Pane nüüd praetud sibulad uuesti pannile, samuti küüslauk. Prae segades veel 4 minutit. Siis kalla segu suurde kaussi, kus on lahti klopitud munad. Maitsesta peterselli ja soola-pipraga. Lase 30 minutit seista.

Samal ajal pane leotatud tursk potti, kalla peale külm vesi. Kuumuta peaaegu keemiseni, siis tõsta pott tulelt. Kata pott kinni ja lase kalal 10 minutit seista. Siis võta kala potist välja, eemalda luud ja nahk. Murra väiksemateks tükkideks, sega kartuli-munasegu hulka. 

Kuumuta pannil ülejäänud õli. 

Kalla kogu segu pannile, prae madalal tulel, kuni munasegu on hüübinud ja panni servadest lahti lööb. Vahepeal võid panni kaanega katta, siis hüübib see keskelt kiiremini. 

Aeg-ajalt libista spaatliga panni ja tortilja vahelt, et see põhja ei kõrbeks. 

Siis libista tortilja taldrikule, kata taldrik panniga ja pööra ümber, nii et nüüd on pannil tortilja ümber pööratud. 

Küpseta tasasel tulel kuldseks või pane mõneks minutiks grillelemendi alla. Enne serveerimist lase veidi jahtuda. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR