Soolatursakotletid Itaalia moodi

Itaalia retsept. Soolatursk tuleb hiljemalt 24 tundi enne kokkamist vette likku panna, nii et alusta ettevalmistustega eelmisel päeval.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Kalakotletid:

400 g soolaturska (baccalá)

120 g ehk 2 dl isekerkivat nisujahu

0,5 tl soola

1 suur muna

4-6 sl ehk 60-90 ml piima

1 hakitud väike punane sibul

2 sl hakitud värsket peterselli

veidi musta pipart

praadimiseks õli

Tomatikaste:

4 tükeldatud küpset tomatit

2 hakitud punast tšillit

näpuotsga kuivatatud punet

näpuotsaga suhkrut

1 sl oliiviõli

1 tl punase veini äädikat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane soolatursk madalasse nõusse, kalla peale nii palju külma vett, et kala oleks kaetud. Lase 24 tundi jahedas liguneda, aga vaheta selle aja jooksul kindlasti vähemalt 2 korda vett. 

Valmista kiire tomatikaste (sugo). Pane tükeldatud tomatid, tükeldatud tšilli, kuivatatud pune, suhkur ja oliiviõli väikesesse potti. Kuumuta keemiseni, siis lase tasasel tulel 15 minutit podiseda, kuni kaste pakseneb. Maitsesta äädika, soola ja pipraga. 

Kalakotlettide valmistamsieks pane jahu ja sool suurde kaussi, klipi juurde muna ja piim, kuni saad ühtlase taina. 

Nõruta soolatursk, eemalda luud ja nahk, siis rebi kala väikesteks tükkideks. Lisa tainakaussi, lisa ka hakitud sibul, petersell ja maitseks jahvata veskist juurde musta pipart.

Kuumuta mittenakkuval pannil veidi õli, siis tõsta supilusikaga tainast pannile ja prae kotletid mõlemalt poolt kuldpruuniks (u 3-4 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt). Tõsta valmis kotletid köögipaberile tahenema. 

Tõsta serveerimisalusele, serveeri soojalt koos sugo-kastmega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR