300 g soolaturska (bacalhau)
2 suurt muna
200 g nisujahu
150 ml vett
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl hakitud värsket peterselli
1 hakitud väike sibul
soola ja valget pipart
praadimiseks õli
Leota soolaturska külmas vees 36-48 tundi, vett tihti vahetades. Paksemad tükid vajavad kauem aega, väiksemad tükid vähem - võid maitsta kala, kas see on juba parajalt soolane.
Eemalda kalalt nahk, murra väikesteks tükkideks.
Haki sibul väga peeneks, haki petersell.
Klopi munad kausis lahti. Lisa tursk, sibul, petersell ja maitsesta soola-pipraga. Sega kõik hoolega.
Siis lisa vähehaaval vesi ja jahu, viimasena sega hulka küpsetuspulber ja sega hoolega.
Kuumuta pannil piisavalt õli. Tõsta supilusikaga umbes 4-5 tainaportsu õlisse, suru veidi lapikumaks ja prae mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Valmis kotletid tõsta köögipaberile tahenema. Serveerides puista kotlettidele veidi soolahelbeid.
Loe veel:
Retsept mugandatud siit, pildi tegi Ilse Metsamaa.
Portugali soolatursakotletid
Pataniscas de bacalhau