Virve ahjukala

Seda kalarooga valmistas mu väliseestlannast sõbranna Virve. Maitsev kalaroog oli, ilmselt on tegu Horvaatia retseptiga. Virve pakkus kõrvale keedetud bulgurnisu, mis sobis lisandiks väga hästi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg turska või muud valget kalafileed

2 suurt küüslauguküünt

Kaste:

2 sl võid või õli

3 sl nisujahu

1 hakitud sibul

2 tl soola

0.25 tl purustatud musta pipart

0.5 tl kuivatatud majoraani

1.5 sl magusat ungari paprikapulbrit

6 dl hapukoort

1.25 dl piima

0.6 dl valget veini

2 sl hakitud värsket või 1.5 tl kuivatatud tilli

Kaunistuseks:

paar viilu punast sibulat

2 oksa värsket tilli

Valmistamine

Hõõru kalafileed küüslauguga ja aseta võitatud ahjuvormi.

Küpseta 190kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kala on küpsenud, aga ikka veel niiske.

Samal ajal hauta sibul õlis tasasel tulel klaasjaks.

Sega juurde jahu, sool, pipar, majoraan ja paprikapulber ning kuumuta paar minutit segades, kuni sibulad on kõik seguga koos.  Alanda kuumust, sega juurde hapukoor ja piim. Hauta umbes 5 minutit, aeg-ajalt segades.

Lisa vein ja hakitud till, kuumuta tasakesi, ent a'ra keema lase!

Vala kaste küpsetatud kalale, kaunista punase sibula ja hakitud tilliga.

Retsept on pärit The Moosewood Collective raamatust "Sundays at Moosewood Restaurant" NY: Simon & Schuster, 1990

Horvaatia retsept (Som s Kiselim Vrhnjem)?

Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 23.07.2009 07:47

Kasutasin pangakala. Maitses kõigile, ka lastele, väga.