Praetud tuulehaug rabarbritšatniga

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 suuremat tuulehaugi fileed

1 sl terasinepit

soola ja musta pipart

10 g rukkijahu

1 sl rapsiõli

veidi hakitud peterselli

Rabarbritšatni:

10 saledat rabarbrit

1 suur punane sibul

1 punane tšillikaun

1 tl karripulbrit

1 tl koriandriseemneid

3 sl suhkrut

3 sl õunaäädikat

1 peotäis heledaid rosinaid

Valmistamine

Kontrolli, et fileesse pole jäänud luid - tuulehaugi luud on sinakasrohelised, nii et paistavad hästi välja. 

Aseta kalafileed lõikelauale, nahapool all. Määri "lihapool" sinepiga, maitsesta soola-pipraga. Lõika iga filee u 4 tükiks, lao kahekaupa kokku, "nahapool" peale. Veereta rukkijahus. 

Prae või ja rapsiõli segus 2-3 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt, kuni fileed on pealt kenasti kuldsed ja kergelt krõbedad. Soovi korral maitsesta siis veel soola-pipraga. 

Serveeri rabarbritšatniga (vt retsepti), nirista peale praerasva. Kõrvale sobivad keedetud varajased kartulid, peale puista hakitud peterselli.

Rabarbritšatni:

Lõika rabarbrid u 1 cm viiludeks. Pane potti, lisa hakitud punane sibul, terve tšillikaun, karripulber, koriandriseemned, suhkur, õunaäädikas ja rosinad. Kuumuta tasakesi keemiseni, siis lase podiseda umbes 15-20 minutit või kuni rabarber on pehme. 

Võta tšillikaun välja, seda pole rohkem vaja (viska komposti või kasuta mõne muu roa maitsestamiseks). 

Tšatni võid panna steriliseeritud purkidesse ja hoida 2-3 nädalat külmkapis. Või siis serveeri kohe koos praetud tuulehaugiga. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR