2 suuremat tuulehaugi fileed
1 sl terasinepit
soola ja musta pipart
10 g rukkijahu
1 sl rapsiõli
veidi hakitud peterselli
Rabarbritšatni:10 saledat rabarbrit
1 suur punane sibul
1 punane tšillikaun
1 tl karripulbrit
1 tl koriandriseemneid
3 sl suhkrut
3 sl õunaäädikat
1 peotäis heledaid rosinaid
Kontrolli, et fileesse pole jäänud luid - tuulehaugi luud on sinakasrohelised, nii et paistavad hästi välja.
Aseta kalafileed lõikelauale, nahapool all. Määri "lihapool" sinepiga, maitsesta soola-pipraga. Lõika iga filee u 4 tükiks, lao kahekaupa kokku, "nahapool" peale. Veereta rukkijahus.
Prae või ja rapsiõli segus 2-3 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt, kuni fileed on pealt kenasti kuldsed ja kergelt krõbedad. Soovi korral maitsesta siis veel soola-pipraga.
Serveeri rabarbritšatniga (vt retsepti), nirista peale praerasva. Kõrvale sobivad keedetud varajased kartulid, peale puista hakitud peterselli.
Rabarbritšatni:
Lõika rabarbrid u 1 cm viiludeks. Pane potti, lisa hakitud punane sibul, terve tšillikaun, karripulber, koriandriseemned, suhkur, õunaäädikas ja rosinad. Kuumuta tasakesi keemiseni, siis lase podiseda umbes 15-20 minutit või kuni rabarber on pehme.
Võta tšillikaun välja, seda pole rohkem vaja (viska komposti või kasuta mõne muu roa maitsestamiseks).
Tšatni võid panna steriliseeritud purkidesse ja hoida 2-3 nädalat külmkapis. Või siis serveeri kohe koos praetud tuulehaugiga.
Retsept siit.
Praetud tuulehaug rabarbritšatniga