Dak Bulgogi

Koreapärane lihtne kanaroog.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g kanafileed või kintsuliha

Marinaad:

3 sl sojakastet

1 sl sidrunimahla

1 sl pruuni suhkrut

1 sl riisiveini või mirinit

1 sl hakitud/roovotid küüslauku

1 tl riivitud ingverit

1 sl seesamiõli

1-2 tl gochujang-tšillipastat soovi korral

purustatud musta pipart

Lisaks:

0,5 tl röstitud seesamiseemneid

Serveerimiseks:

jasmiiniriisi

aurutatud või vokitud paksoid

Valmistamine

Lõika kanaliha u 2 cm tükkideks. 

Sega marinaadiained omavahel, sega, kuni suhkur on sulanud. Kalla marinaad kanatükkidele ja lase 30 minutit maitsestuda. 

Siis prae pannil keskmisel kuumusel ümberringi kuldseks, kanatükke aeg-ajalt pöörates. Olenevalt panni suurusest võib seda teha ka kahes jaos. 

Kui kanatükid on läbinisti küpsed, siis kalla marinaad pannile ja kuumuta veel mõned minutid. 

Serveeri nt keedetud riisi ja pannil praetud viilutatud paksoiga. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 09.02.2025 07:38

Tegin kaks päeva järjest, sest ühelegi pereliikmele ei tundunud, et nad said esimese korraga isu täis :D

Pille
postitatud 16.03.2025 19:33

Ma olen nüüdseks veel 2 korda teinud, perel ei saa veel isu täis :D