1 sl oliiviõli
5-6 küüslauguküünt
500 g kirsstomateid
2 x 400 g purki konservitud võiube (butter beans)
4 sl maitsepärmi
150 g pehmet tofut
0,5 tl soola
1 sl sidrunimahla
120 ml vett
punt värsket basiilikut
Serveerimiseks:saia
Koori küüslauk, haki.
Kuumuta suurel mittenakkuval pannil oliiviõli keskmisel tulel. Lisa hakitud küüslauk ning prae läbi.
Siis lisa pestud ja nõrutatud kirsstomatid. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni kirsstomatid on pehmed ja puulusikaga vajutades katki lähevad. Vajuta õrnalt kõik tomatid kergelt katki.
Loputa ja nõruta võioad, pane 2/3 ubadest kastme jaoks kõrvale.
Pane kannmikserisse 2/3 võiubadest, umbes 1/3 praetud tomatitest, maitsepärm, pehme tofu, sool, sidrunimahl ja umbes 120 ml vett. Püreesta ühtlaseks ja kreemjaks.
Lisa ülejäänud võioad pannile, siis lisa kannmikseris tehtud kaste. Kuumuta vaikse podisemiseni.
Haki basiilikulehed, lisa pannile (veidi jäta serveerimiseks).
Tõsta pann tulelt, puista peale ülejäänud basiilik. Serveeri (gluteenivaba) saiaga.
Retsept siit.
Võioad kirsstomatitega
Ühepanniroog kirsstomatite, valgete võiubade ja basiilikuga.