Võioad kirsstomatitega

Ühepanniroog kirsstomatite, valgete võiubade ja basiilikuga.

Kogus
kahele kuni neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

5-6 küüslauguküünt

500 g kirsstomateid

2 x 400 g purki konservitud võiube (butter beans)

4 sl maitsepärmi

150 g pehmet tofut

0,5 tl soola

1 sl sidrunimahla

120 ml vett

punt värsket basiilikut

Serveerimiseks:

saia

Valmistamine

Koori küüslauk, haki. 

Kuumuta suurel mittenakkuval pannil oliiviõli keskmisel tulel. Lisa hakitud küüslauk ning prae läbi.

Siis lisa pestud ja nõrutatud kirsstomatid. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni kirsstomatid on pehmed ja puulusikaga vajutades katki lähevad. Vajuta õrnalt kõik tomatid kergelt katki. 

Loputa ja nõruta võioad, pane 2/3 ubadest kastme jaoks kõrvale. 

Pane kannmikserisse 2/3 võiubadest, umbes 1/3 praetud tomatitest, maitsepärm, pehme tofu, sool, sidrunimahl ja umbes 120 ml vett. Püreesta ühtlaseks ja kreemjaks. 

Lisa ülejäänud võioad pannile, siis lisa kannmikseris tehtud kaste. Kuumuta vaikse podisemiseni. 

Haki basiilikulehed, lisa pannile (veidi jäta serveerimiseks). 

Tõsta pann tulelt, puista peale ülejäänud basiilik. Serveeri (gluteenivaba) saiaga. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR