Põhjapõdralihaga võileivatort

Seda võileivatorti pakuti 2019. aastal Soome presidendi vastuvõtul.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Täidis:

500 g maitsestamata toorjuustu

500 g Smetana hapukoort

400 g külmsuitsutatud põhjapõdraliha eriti peeneks hakituna

3 g rosmariini

25 g hakitud värsket murulauku

3 g musta pipart

33 g želatiinilehti

100 g vett

500 g 35% rõõska koort ehk vahukoort

Põhi:

900 g täistera kandilist saia

Niisutamiseks:

250 ml lihapuljongit

Kaunistuseks:

200 kg 35% rõõska koort ehk vahukoort

300 g maitsestamata toorjuustu

250 g külmsuitsutatud põhjapõdraliha õhukeste viiludena

70 g hakitud värsket peterselli

150 g külmutatud murakaid

Valmistamine

Valmista esmalt täidis. Vahusta toorjuust ja smetana hapukoor, siis sega juurde peenestatud põhjapõdraliha, hakitud rosmariin, murulauk ja peenestatud must pipar. 

Pane želatiinilehed külma vette pehmenema 5 minutiks. Siis kuumuta tasasel tulel, kuni želatiinilehed on sulanud. Sega peene nirena täidise hulka.

Siis vahusta rõõsk koor, sega samuti täidise hulka.

Lõika saiast kolm umbes 1,5 cm paksust pikiviilu.

Aseta alumine viil toidukilega vooderdatud suure leiva- või keeksivormi põhjale. Niisuta lihapuljongiga, siis tõsta peale pool täidisest. 

Siis järgmine pikisaiaviil, niisuta lihapuljongiga. Pele ülejäänud täidis ja siis kolmas saiaviil. Niisuta taas lihapuljongiga. 

Pane kõik vähemalt 2 tunniks külmkappi tarretuma. (Soovi korral võid nüüd võileivatordi põhja ka sügavkülma panna). 

Enne serveerimist kaunista võileivatort. Vahusta rõõsk koor, sega hulka toorjuust. Määri kreem võileivatordile. 

Kaunista külmsuitsutatud põhjapõdrasingi viilude ja hakitud peterselliga. Kaunista ka tervete murakatega. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR