500 g maitsestamata toorjuustu
500 g Smetana hapukoort
400 g külmsuitsutatud põhjapõdraliha eriti peeneks hakituna
3 g rosmariini
25 g hakitud värsket murulauku
3 g musta pipart
33 g želatiinilehti
100 g vett
500 g 35% rõõska koort ehk vahukoort
Põhi:900 g täistera kandilist saia
Niisutamiseks:250 ml lihapuljongit
Kaunistuseks:200 kg 35% rõõska koort ehk vahukoort
300 g maitsestamata toorjuustu
250 g külmsuitsutatud põhjapõdraliha õhukeste viiludena
70 g hakitud värsket peterselli
150 g külmutatud murakaid
Valmista esmalt täidis. Vahusta toorjuust ja smetana hapukoor, siis sega juurde peenestatud põhjapõdraliha, hakitud rosmariin, murulauk ja peenestatud must pipar.
Pane želatiinilehed külma vette pehmenema 5 minutiks. Siis kuumuta tasasel tulel, kuni želatiinilehed on sulanud. Sega peene nirena täidise hulka.
Siis vahusta rõõsk koor, sega samuti täidise hulka.
Lõika saiast kolm umbes 1,5 cm paksust pikiviilu.
Aseta alumine viil toidukilega vooderdatud suure leiva- või keeksivormi põhjale. Niisuta lihapuljongiga, siis tõsta peale pool täidisest.
Siis järgmine pikisaiaviil, niisuta lihapuljongiga. Pele ülejäänud täidis ja siis kolmas saiaviil. Niisuta taas lihapuljongiga.
Pane kõik vähemalt 2 tunniks külmkappi tarretuma. (Soovi korral võid nüüd võileivatordi põhja ka sügavkülma panna).
Enne serveerimist kaunista võileivatort. Vahusta rõõsk koor, sega hulka toorjuust. Määri kreem võileivatordile.
Kaunista külmsuitsutatud põhjapõdrasingi viilude ja hakitud peterselliga. Kaunista ka tervete murakatega.
Retsept mugandatud siit.
Põhjapõdralihaga võileivatort
Seda võileivatorti pakuti 2019. aastal Soome presidendi vastuvõtul.