400 g kõva tofut
3 sl rapsiõli
3 sl Jaapani sojakastet
2 sl gochujang-tšillipastat või 1 sl sambal-oelek tšillikastet
2 sl seesamiõli
3 sl suhkrut
2 sl riisiäädikat või valgeveiniäädikat
300 g värskeid austerservikuid või šiitake-seeni
2 sibulat
200 g värsket spinatit
250 g maguskartulitärklisest klaasnuudleid (dangmyeon)
Lõika tofu kuubikuteks (2x2 cm). Kuumuta vokk- või praepannil 2 sl õli. Prae tofukuubikuid tugeval kuumusel aeg-ajalt segades umbes 10 minutit, kuni tofu on krõbe ja kenasti kuldne.
Sega sojakaste, gochujang, seesamiõli, suhkur ja äädikas kausis. Kalla praetud tofukuubikutele, sega ja tõsta pann tulelt. Kalla tofukuubikud ja marinaad kaussi.
Koori sibul, lõika viiludeks. Lõika seened väiksemateks tükkideks.
Tee pann puhtaks, siis kuumuta sellel 1 sl õli. Lisa seened ja prae 5 minutit.
Lisa viilutatud sibul ja prae veel umbes 4 minutit või kuni sibul on kuldne.
Sega hulka pestud ja hoolega nõrutatud spinatilehed, prae minut aega.
Keeda klaasnuudlid vastavalt pakendi juhistele. Nõruta.
Sega suurel praepannil kokku nuudlid, tofu, seened ja spinat. Kuumuta läbi, serveeri.
Retsept on mugandatud siit.
Japchae tofu ja seentega
Japchae (잡채; 雜菜) on kergelt magusa noodiga vokiroog Korea köögist. Japchae valmistatakse vokitud klaasnuudlitest, täpsemalt bataaditärklisenuudlitest (dangmyeon), lisaks on roas köögivilju, liha, seeni ja sojakastet ning seesamiõli. Tegemist on populaarse piduroaga, mida serveeritakse sünnipäevadel, pulmades ja pühadel. Kuna rooga on lihtne teha ka suuremale seltskonnale ning see maitseb ühtviisi hästi nii soojalt, toatemperatuuril kui ka külmkapikülmalt, siis leiab seda tihti suuremate seltskondade pidulaudadelt. Japchae'd serveeritakse enamasti kõrvalroana (banchan), aga sobib hästi ka põhiroaks. Kui serveerid japchae'd riisiga, siis saab sellest japchae-bap. Rooga tunti Koreas juba 17. sajandil!