Sõstra-sibulasalat

Serveeri seda särtsakas-hapukat vürtsmoosi näiteks küpsetatud pardifilee lisandina (fotol). Säilib külmkapis kinnises purgis nädal-kaks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 hakitud punane sibul

1 hapukas õun (Antonovka, Granny Smith)

1-2 küüslauguküünt

1 sl hakitud ingverit

1 hakitud punane tšilli

2 sl oliiviõli või rapsiõli

100 ml veiniäädikat või õunaäädikat

2-3 sl fariinsuhkrut või muscovado suhkrut

200 g punaseid sõstraid

100 ml vett

2 sl palsamiäädikat

maitse järgi veidi soola

Valmistamine

Pane sibul, õun, küüslauk, ingver ja tšilli potti. Lisa õli, siis kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit või kuni segu on pehmenenud. Lisa äädikas ning kuumuta segades, kuni äädikas on poole võrra kokku keenud.

Lisa vesi, maitsesta suhkruga. Siis kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni segu pakseneb.

Sega hulka palsamiäädikas ja punased sõstrad, kuumuta veel 5 minutit. Pane purkidesse ja säilita jahedas.

Loe veel: Kuidas küpsetada pardifileed?

  • Mina maitsestan pardifilee mõlemalt poolt soola-pipraga, mõnikord teen naha sisse ka sisselõiked terava noaga. Siis panen leigele pannile, nahk allpool, ja praen keskmisel kuumusel umbes 5 minutit, kuni pardirasv pannile sulab. Siis pööran pardifilee ringi ja praen keskmisel kuumusel ka teiselt poolt 5 minutit ning lõpetuseks uuesti paar-kolm minutit naha poolt. Seejärel tõstan panni tulelt ja lasen pardifileel enne viilutamist umbes 5 minutit tõmmata.

Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR