1 spagetikõrvits (u 1 kg)
soola ja musta pipart
Täidis:300 g kanahakkliha
soola ja musta pipart
1 hakitud küüslauguküüs
1 tl paprikapulbrit
soovi korral tšillipulbrit või tšillihelbeid
150 g Saare smetana hapukoort
100 g riivitud juustu
hakitud värsket peterselli või murulauku
Lõika spagetikõrvits pikuti pooleks, uurista välja säsi ja seemned. Küpsetamiseks on kaks varianti:
Võta küpsetatud jõrvits ahjust välja ja lase veidi jahtuda.
Kui spagetikõrvits on jahtunud, siis uurista sisu ("spagetid") kahvli abil kaussi. Maitsesta “spagetid” soola-pipraga, sega läbi.
Täidise jaoks kuumuta pannil veidi oliiviõli, lisa hakkliha. Maitsesta soola-pipraga ning prae hakkliha läbi, kuni see enam roosa ei ole.
Lisa hakitud küüslauk, paprika ja soovi korral ka tšilli ning prae 1-2 minutit, segu aeg-ajalt segades.
Sega juurde kõrvitsa sisu ja hapukoor, vajadusel maitsesta veel soola-pipraga. Jaota segu kõrvitsakestadesse.
Puista peale riivitud juust. .
Küpseta nüüd 200-kraadises ahjus veel 5-10 minutit või kuni juust on kenasti sulanud.
Puista peale hakitud peterselli ja serveeri. Kõrvale paku rohelist salatit.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Spagetikõrvits kanahakklihaga