Spagetikõrvits kanahakklihaga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 spagetikõrvits (u 1 kg)

oliiviõli

soola ja musta pipart

Täidis:

300 g kanahakkliha

õli

soola ja musta pipart

1 hakitud küüslauguküüs

1 tl paprikapulbrit

soovi korral tšillipulbrit või tšillihelbeid

150 g Saare smetana hapukoort

100 g riivitud juustu

hakitud värsket peterselli või murulauku

Valmistamine

Lõika spagetikõrvits pikuti pooleks, uurista välja säsi ja seemned. Küpsetamiseks on kaks varianti:

  1. Pane mikrolaineahju sobivasse nõusse, lõikepind ülal. Maitsesta kergelt soola-pipraga, nirista peale veidi õli. Küpseta täisvõimsusel mikrolaineahjus umbes 10-12 minutit.
  2. Pane äärega ahjupannile, lõikepind allpool. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40-50 minutit või kuni kõrvits on pehme.

Võta küpsetatud jõrvits ahjust välja ja lase veidi jahtuda.

Kui spagetikõrvits on jahtunud, siis uurista sisu ("spagetid") kahvli abil kaussi. Maitsesta “spagetid” soola-pipraga, sega läbi.

Täidise jaoks kuumuta pannil veidi oliiviõli, lisa hakkliha. Maitsesta soola-pipraga ning prae hakkliha läbi, kuni see enam roosa ei ole. 

Lisa hakitud küüslauk, paprika ja soovi korral ka tšilli ning prae 1-2 minutit, segu aeg-ajalt segades. 

Sega juurde kõrvitsa sisu ja hapukoor, vajadusel maitsesta veel soola-pipraga. Jaota segu kõrvitsakestadesse.

Puista peale riivitud juust. .

Küpseta nüüd 200-kraadises ahjus veel 5-10 minutit või kuni juust on kenasti sulanud.

Puista peale hakitud peterselli ja serveeri. Kõrvale paku rohelist salatit.  

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed. Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR