Teriyaki riis ja veisehakkliha

See vokiroog oli Austraalias 2024. aasta lõpus väga popp ('viraalne').

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 talisibulat

4 sl õli

500 g väherasvast veisehakkliha

125 ml Teriyaki kastet/marinaadi

2 tl maisitärklist

500 g külmutatud voki-aedvilju

450 g keedetud pikateralist riisi (keedetud kaal)

Valmistamine

Lõika 2 talisibulat õhukesteks viiludeks. Ülejäänud 2 talisibulat lõika pikkadeks peenikest ribadeks ja pane jääkülma vette, kus need krussi tõmbuvad. 

Kuumuta õli suurel vokk- või praepannil tugeval kuumusel.

Lisa hakkliha ning prae segades umbes 5 minutit. 

Sega teriyaki marinaad ja maisitärklis ühtlaseks, siis lisa pannile. Sega.

Lisa vokisegu. 

Kata pann kaanega ning kuumuta umbes 5 minutit, aeg-ajalt segades, kuni köögiviljad on läbi küpsenud. 

Kuumuta riis mikrolaineahjus, siis sega hulka hakitud roheline sibul. Jaota serveerimisnõudesse, tõsta peale teriyaki-veiseliha. 

Kaunista talisibularullidega.

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis oli kasutatud eelkeedetud riisi, mis tuli mikrolaineahjus kuumaks teha. 450 g keedetud riisi jaoks võta 150 g kuiva riisi. Kõige paremini sobib siia pikateraline riis. 
  • Võid kasutada ka kanahakkliha või seahakkliha. 
  • Loomulikult võid kasutada ka värskeid köögivilju, mitte külmutatud vokisegu. 
  • Maitse lisamiseks võin pannil enne hakkliha lisamist praadida ka paar hakitud küüslauguküünt ja veidi riivitud ingverit. 

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 28.11.2024 09:51

Tegin väikeste mugandustega, meeldis perele väga.